Σεξ στα 40: Γιατί είναι καλύτερο;

  • Iatropedia
Μπορεί το σεξ στις μικρές και νεαρές ηλικίες να θεωρείται δεδομένο αλλά μετά από μια ορισμένη ηλικία επικρατούν διάφορες αντιλήψεις γύρω από αυτό.Η πιο διαδεδομένη είναι πως οι ερωτικές συνευρέσεις μετά τα 40 είναι περιττές αφού προτεραιότητα έχουν τα παιδιά και η καριέρα! Ωστόσο όσο περνούν τα χρόνια τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες μπορούν να πάρουν μάστερ στο σεξ και να το απολαμβάνουν πολύ περισσότερο αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη τόσο για την σωματική όσο και την ψυχική τους υγεία.

Όπως επισημαίνει η σεξολόγος δρ Καρμέλα Σεμπάστιαν, από την Τάμπα, της Φλόριντα η εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσει το σεξ λόγω των διακυμάνσεων της ψυχικής διάθεσης των γυναικών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να την καταστρέψει κιόλας.

Σύμφωνα με την δρ Σεμπάστιαν, πολλές γυναίκες που έχουν μπει στην κλιμακτήριο απέχουν από το σεξ εξαιτίας των συμπτωμάτων τους, χωρίς όμως να καταλαβαίνουν ότι έτσι τα επιδεινώνουν, αφού όταν το αίμα ρέει άφθονο στα γεννητικά όργανα βοηθεί τους ιστούς να διατηρούνται υγιείς.

Περί αντοχών

Η δικαιολογία που προβάλλεται συχνά και από τα δυο φύλα είναι η κούραση αλλά αυτό δεν αποτελεί επσιτημονικό δεδομένο. Σίγουρα ένας 45άρης δεν έχει τις ίδιες αντοχές που είχε στα 18 του, αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στο σεξ.

Από την άλλη η γυναίκα μπορεί να έχει καλύτερη σεξουαλική ζωή μετά τα 45 και τα 50 καθώς γιατί δεν υπάρχει ο ανασταλτικός φόβος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, αλλά και γιατί μπορεί πλέον να δει το σεξ με νέα – πιο θετική – στάση.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως η ερωτική επιθυμία δεν επηρεάζεται από τη μείωση των οιστρογόνων και την εμμηνόπαυση, ενώ οποιαδήποτε προβλήματα – οργανικά ή ψυχολογικά – μπορεί να αντιμετωπισθούν σήμερα με επιτυχία από τον γυναικολόγο, τον ουρολόγο και τον ψυχολόγο ή ψυχίατρο.

Εικόνα σώματος

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία εννέα στους δέκα άντρες που περνούν τα 45 και αναζητούν σύντροφο, δεν κοιτάζουν αν έχει κυτταρίτιδα ή ρυτίδες αλλά τι άνθρωπος είναι και αν τους ταιριάζει.

Επομένως τέρμα οι δικαιολογίες ότι δεν νιώθω καλά με το σώμα μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε από τι κινδυνεύουν τα παιδιά ''προϊόν'' αιμομιξίας!

Το μυστικό του χαλβά: Δέκα οφέλη υγείας

Tips για…μελλοντικούς μπαμπάδες!

Ποιες ''ανδρικές'' αιτίες εμποδίζουν τον …πελαργό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν