Σας «τρέχουν τα σάλια» στον ύπνο;

Ένα από τα πράγματα που μπορεί να σας φέρει σε αμηχανία όταν ξυπνήσετε το πρωί και είστε με φίλους ή με το σύντροφό σας είναι τα σάλια στο μαξιλάρι (σιελόρροια). Υπάρχουν όμως απλοί τρόποι για να το καταπολεμήσετε.

Είναι μία από τις πιο δυσάρεστες αισθήσεις! Ξυπνάτε και το μαξιλάρι σας είναι βρεγμένο και κρύο και εσείς… «γεμάτος» σάλια! Μην αισθάνεστε άσχημα. Συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους.Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να σας «τρέχουν τα σάλια» όταν κοιμάστε είναι πολλοί!

Στους περισσότερους από μας συμβαίνει όταν είμαστε πολύ κουρασμένοι.Εάν όμως κοιμάστε με το στόμα ανοιχτό, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να σας «τρέχουν» τα σάλια στον ύπνο!

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές απλές πρακτικές που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την πιθανότητα να σας «τρέχουν» τα σάλια κατά την διάρκεια του ύπνου.

*Κοιμηθείτε ανάσκελα

* Προσπαθήστε κατά την διάρκεια του ύπνου να αναπνεύστε από τη μύτη σας και όχι από το στόμα.

* Περιορίστε τη κατανάλωση αλκοόλ

* Δοκιμάστε βιοανάδραση και υπνοθεραπεία, αν δεν θέλετε να πάρετε φάρμακά. Η λογοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά που τρέχουν τα σάλια τους.

Μην ξεχνάτε ότι το να σας «τρέχουν» τα σάλια στον ύπνο μπορεί να είναι φυσιολογικό, αλλά μπορεί επίσης να σχετίζεται και με άλλες παθήσεις. Καλό είναι να το συζητήσετε με τον οικογενειακό σας ιατρό και αν χρειασθεί, να σας χορηγήσει φάρμακα που μπορούν να ελέγχουν την παραγωγή του σάλιου.

Δείτε επίσης:

Ροχαλητό: Τι είναι ακριβώς; Κινδυνεύουμε από αυτό;

Δε μπορείς να κοιμηθείς; Έχεις αϋπνία;

Ο "κακός ύπνος" διαταράσσει την υγεία των εφήβων;

Αλκοόλ: Υπάρχουν οφέλη από την κατανάλωση του;

Μύθοι και αλήθειες για την καφεΐνη

Ελιξήριο της ζωής το τσάι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν