Ρομποτικό χέρι και το νέο ρομποτικό γάντι συνεργάζονται αρμονικά

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σημαντικά βήματα στην αποκατάσταση της λεπτής κινητικότητας το ρομποτικό χέρι ή «Χέρι της Ελπίδας», προσφέρει πλέον συνδυαστική θεραπεία με το νέο σύστημα που απέκτησε, το Gloreha Glove ή ρομποτικό γάντι, μια τελευταία εξέλιξη της τεχνολογίας που συναντάται μόνο σε πολύ εξειδικευμένα Κέντρα Αποκατάστασης σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία και Ιταλία.

Στο πλαίσιο της πλήρους εξειδίκευσης σε προβλήματα της άκρας χείρας, το Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Αποκατάστασης «Παντελής Ι. Κυριάκης», πρόσφατα βραβευμένο με το Silver Award στα Healthcare Business Awards για το νέο ρομποτικό σύστημα.

«Η εμπειρία, με τη βοήθεια της ρομποτικής τεχνολογίας κάνουν θαύματα στη φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση της κινητικότητας του χεριού, όπως έχει αποδειχθεί ήδη από τα θετικά αποτελέσματα που έχουμε από την εφαρμογή του ρομποτικού χεριού (Hand of Hope) στην ανάταξης της κινητικότητας σε ασθενείς με παραλυτικά φαινόμενα των άνω άκρων», επισημαίνει ο επικεφαλής του Κέντρου φυσικοθεραπευτής-εργοθεραπευτής κ. Παντελής Κυριάκης.

«Συγχρόνως», συνεχίζει, «κάθε συνεδρία που πραγματοποιείται στο Κέντρο μας, αποκτά μια επιπλέον διάσταση αποτελεσματικότητας με την εισαγωγή και ένταξη στη θεραπευτική μας φαρέτρα του ρομποτικού γαντιού (Gloreha glove) στην αποκατάσταση της λεπτής κινητικότητας, δηλαδή της δυνατότητας “σύλληψης” αντικειμένων, ανοίγοντας νέα μονοπάτια στις εγκεφαλικές λειτουργίες των ασθενών με δυσλειτουργίες στην κινητικότητα από νευρολογικές βλάβες ή βλάβες περιφερικών νεύρων εξαιτίας τραυματικών γεγονότων».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν