Ψωρίαση: Τι πυροδοτεί τα συμπτώματα της;

  • Iatropedia
Η ψωρίαση είναι μια πάθηση του δέρματος η οποία προκαλεί κόκκινα εξανθήματα σε διάφορα σημεία του σώματος.Τι πυροδοτεί τα συμπτώματα της;

Ο πιο κοινός τύπος ονομάζεται ψωρίαση κατά πλάκας. Μπορεί τα σημάδια της να εμφανιστούν οπουδήποτε αλλά είναι πιο συχνά στο τριχωτό της κεφαλής, στους αγκώνες, στα γόνατα και στο κάτω μέρος της πλάτης.

Τα συμπτώματα της ψωρίασης

Όταν ξεκινήσει η ψωρίαση, μπορείτε να δείτε μερικά κόκκινα εξογκώματα στο δέρμα σας που κάποιες φορές προκαλούν φαγούρα ενώ άλλες φορές μπορεί να αιμορραγούν.

Μερικοί άνθρωποι με ψωρίαση μπορεί να υποστούν ψωριασική αρθρίτιδα, η οποία προκαλεί πρήξιμο και πόνο στις αρθρώσεις σας και είναι δύσκολο να εκτελέσετε τις καθημερινές εργασίες σας.

Η πάθηση είναι πιο συχνή μεταξύ 30 και 50.

Τι προκαλεί την ψωρίαση;

Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι τι ακριβώς προκαλεί την ψωρίαση, αλλά εικάζουν ότι είναι ένα πρόβλημα με το ανοσοποιητικό σύστημα και την άμυνα του οργανισμού σας ενάντι στα μικρόβια.

Εάν έχετε ψωρίαση, το ανοσοποιητικό σας σύστημα επιτίθεται λανθασμένα σε υγιή κύτταρα του δέρματος, σαν να καταπολεμούν μιας μόλυνση. Το σώμα σας αντιδρά δημιουργώντας νέα κύτταρα.. Αυτά τα νέα κύτταρα συσσωρεύονται στην επιφάνεια του σώματός και σχηματίσουν ένα εξάνθημα.

Τι πυροδοτεί τη ψωρίαση

Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι:

  • Τραυματισμός του δέρματος ή λοίμωξη
  • Συναισθηματικό στρες
  • Ορισμένα φάρμακα
  • Κάπνισμα
  • Η κατανάλωση αλκοόλ
  • Έντονιο άγχος

Το στρες μπορεί να χειροτερέψει την ψωρίαση. Προσπαθήστε με τεχνικές χαλάρωσης να ελέγχετε το άγχος σας.

Κάντε γιόγκα, πάρτε βαθιές αναπνοές.

πηγή: http://www.webmd.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν