Πρωτοποριακή μέθοδος πλαστικής στήθους

  • Iatropedia
Νέα εποχή για τις αισθητικές επεμβάσεις έχει φέρει η ελληνικής έμπνευσης, τρισδιάστατη, ολιστική, ανώδυνη τεχνική αυξητικής μαστών «Triplane – No Pain» που εφαρμόζεται με τη χρήση ιατρικών εμφυτευμάτων και λιπώδους ιστού στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Ήδη, έχει πραγματοποιηθεί ικανός αριθμός επεμβάσεων με αυτή τη μέθοδο από τον εμπνευστή της, πλαστικό Χειρουργό Δρ. Ιωάννη Λύρα, Διευθυντή Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Τα συμπεράσματα του Δρ. Λύρα παρουσιάστηκαν τον Απρίλιο του 2014 στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Κολλεγίου Χειρουργών (International College of Surgeons) στη Θεσσαλονίκη και το Νοέμβριο του 2014 στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής στο Monte Carlo ως η νεότερη μικτή τεχνική Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής μαστού και σώματος. Και στα δύο Διεθνή Συνέδρια η τεχνική απέσπασε θερμότατες κριτικές.

Πρόκειται για μία πλήρη και ολιστική τεχνική αυξητικής μαστών που προσφέρει στην ενδιαφερόμενη ένα φυσικό αποτέλεσμα μεγεθυντικής πλαστικής και φυσική κινητικότητα. Είναι σύνθετη και αποτελείται από δύο μέρη: Τη λιποαναρρόφηση από περιοχές όπως οι γλουτοί, η μέση και τα γόνατα που συνοδεύεται από την άμεση λιπομεταφορά στο στήθος, ενώ ακολουθεί η τοποθέτηση εμφυτευμάτων συνεκτικής σιλικόνης με την τεχνική του διπλού επιπέδου (dual plane). Με αυτόν τον τρόπο, οι γυναίκες αποκτούν εύκολα το σχήμα μαστών που επιθυμούν καθώς και ένα πιο καλοσχηματισμένο σώμα με μία μόνο επέμβαση.

Η επέμβαση Triple plane – No Pain είναι ανώδυνη αφού ο μείζων θωρακικός μυς δε διατείνεται και έτσι αποφεύγεται ο συνεχής και διαρκής μετεγχειρητικός επώδυνος μυϊκός σπασμός της πλήρως υπομυικής (totally submuscular) τεχνικής. Διαρκεί μόνο 2 ώρες, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην κλινική (Day Clinic) καθώς λίγες μόνο ώρες αρκούν για την άμεση μετεγχειρητική παρακολούθηση. Η μετεγχειρητική περίοδος είναι επίσης ανώδυνη και το αποτέλεσμα άμεσα ορατό, ενώ το σχήμα του μαστού ακολουθεί τις φυσιολογικές, βιολογικές διαδικασίες με την πάροδο των ετών, ακολουθώντας αρμονικά την ωρίμανση του σώματος.

Η τεχνική πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και νευροληπτοαναλγησία. Μακροπρόθεσμα, είναι ιδιαίτερα ασφαλής καθώς δεν εμποδίζει τις εξετάσεις του μαστού, το θηλασμό και την αισθητικότητα. Η τεχνική απευθύνεται σε γυναίκες άνω των 18 ετών και έχει τόσο αισθητικές όσο και επανορθωτικές ενδείξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ