Πρησμένα πόδια και φλεβική ανεπάρκεια-δώστε τους ιδιαίτερη προσοχή

  • Iatropedia
Μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας αποτελεί η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, από την οποία πάσχει το 15% του γενικού πληθυσμού. Τα πρησμένα πόδια, το αίσθημα βάρους και κόπωσης στα κάτω άκρα καθώς επίσης και οι δερματικές αλλοιώσεις αποτελούν συχνά συμπτώματα της νόσου, η οποία χαρακτηρίζεται από συνεχή επιδείνωση στη φυσική της εξέλιξη ιδιαίτερα αν δεν αντιμετωπισθεί.

Τα προβλήματα που προκύπτουν, έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ασθενών, επισημαίνει αναπληρωτής καθηγητής αγγειοχειρουργικής στο ΑΠΘ και πρόεδρος της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας, Κυριάκος Κτενίδης,

«Με βάση πιστοποιημένα στατιστικά δεδομένα, το 27% των πασχόντων δεν λαμβάνει μέρος σε κοινωνικές εκδηλώσεις, το 19% ενώ προτίθεται, ακυρώνει δραστηριότητες όπως θέατρο, κινηματογράφο κλπ, περίπου το 10% αποφεύγει κυρίως για αισθητικούς λόγους ενδύματα που εκθέτουν τα κάτω άκρα, ενώ το 7% δεν κάνει θερινές διακοπές λόγω των επικίνδυνων επιπλοκών όπως θρομβοφλεβίτιδα, θρόμβωση, πνευμονική εμβολή, που μπορούν να προκληθούν από την άμεση έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία” αναφέρει ο κ Κτενίδης

Η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων, η διάγνωση και η θεραπεία της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για την αντιμετώπιση της. Η θεραπεία πρέπει να διενεργείται εγκαίρως και να επεκτείνεται όλο το χρόνο και όχι μόνο τότε που τα συμπτώματα είναι πιο έντονα.

Γιατροί εξειδικευμένοι στις αγγειακές παθήσεις θα πραγματοποιούν δωρεάν ιατρική εξέταση του κοινού για τη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου από τις 15.00 μέχρι τις 17.00 στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη. Η δωρεάν εξέταση προσφέρεται από την Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία με σκοπό την κάλυψη του κενού σχετικά με την ενημέρωση του κοινού για νόσο. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 210 36 45 629.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για την καρδιακή ανεπάρκεια στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για την πνευμονική εμβολή στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για την αρτηριακή υπέρταση στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

πελματογράφημα: η πατούσα καθρέπτης της υγείας μας