Πότε πέφτουν οι αντιστάσεις των γυναικών;Έρευνα

  • Iatropedia
Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί, ατέρμονες συζητήσεις έχουν γίνει μεταξύ γυναικών για το σεξ στο πρώτο ραντεβού . Μια έρευνα αποκάλυψε πως ενώ δεν είναι τόσο απελευθερωμένες για θέματα σεξ, το σκέπτονται κατά μέσο όρο 192 φορές το χρόνο, πάνω από το 11% κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού και ένα ποσοστό που αγγίζει το 28% μέχρι το δεύτερο ή τρίτο ραντεβού έχουν υποκύψει.

Στο μεταξύ έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Sex Research ανατρέπει τα δεδομένα αφού υποστηρίζει ότι τo σεξ από το πρώτο ραντεβού βλάπτει μακροπρόθεσμα τη σχέση.

Η ίδια έρευνα απέδειξε πως μια στις τρεις γυναίκες (34%) λένε πως έκαναν σεξ μέσα σε ένα μήνα και ένα ποσοστό που αγγίζει το 13% μέσα σε 3 μήνες.

Το ποσοστό αυτών που κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού δεν μεταβάλλεται συγκριτικά με την ηλικία. 13% στις ηλικίες 20-24 και 11% στις ηλικίες 35-39.

Όμως το 48% των γυναικών παραδέχονται πως ντρέπονται να μιλούν γι’ αυτό. Αν και είναι ευκολότερο να μιλούν γι’ αυτό με φίλους, το 70% υπερβάλλουν ή λένε ψέματα όταν το κάνουν.

δεν είχαν επικοινωνία

Η μελέτη στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 11.000 άτομα που δεν είχαν παντρευτεί αλλά είχαν σταθερές ή σοβαρές σχέσεις, κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ικανοποίηση που ένιωθαν από τη σχέση τους, την ικανότητα επικοινωνίας με τον σύντροφο και την σταθερότητα της σχέσης (δηλαδή το πόσο συχνά πίστευαν ότι οι σχέση αντιμετώπιζε πρόβλημα).

Όσα ζευγάρια είχαν τουλάχιστον έναν χρόνο σχέσης και είχαν κάνει σεξ πριν ή εντός της πρώτης εβδομάδας της γνωριμίας τους, είχαν χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση, την επικοινωνία και τη σταθερότητα, συγκριτικά με τα ζευγάρια που είχαν αφήσει να περάσει κάποιο διάστημα μέχρι την πρώτη τους ερωτική επαφή ή που απείχαν από το σεξ.

Η μελέτη επαληθεύει τα συμπεράσματα έρευνας που είχε γίνει σε παντρεμένα ζευγάρια και είχε δείξει ότι όσο περισσότερο περιμένουν οι σύντροφοι για να κάνουν σεξ πρώτη φορά, τόσο υψηλότερη η ικανοποίηση από τον γάμο τους.

Όπως αναφέρει ο Δρ Τζαστιν Λέχμιλλερ, κοινωνικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ «η συνολική διαφορά ανάμεσα στην ικανοποίηση και την επικοινωνία μεταξύ αυτών που έχουν κάνει σεξ από το πρώτο ραντεβού και εκείνων που έχουν παρατείνει την αναμονή είναι μικρή, κάνοντας με να αναρωτιέμαι αν είναι ικανή να έχει πραγματική επίδραση σε μια αληθινή σχέση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε οι γυναίκες θέλουν σεξ Έρευνα

Πως οι επιστήμονες νίκησαν την φαλάκρα

Μέχρι πότε είναι οι άνδρες ταύροι στο κρεβάτι

Tι βαθμό παίρνει η στύση σας;