Πότε ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά; Όλα σημάδια!

  • Iatropedia
Μπορεί να είναι εξαιρετικά μικρός αλλά αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς αδένες του ενδοκρινικού συστήματος. Μάλιστα αν δεν λειτουργεί σωστά προκαλεί σημαντικές επιπτώσεις σε διάφορες λειτουργίες του σώματος. Ποια είναι τα ύποπτα σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά;

Οι επιστήμονες της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας »χαρτογράφησαν » τα ύποπτα συμπτώματα που αποκαλύπτουν ότι ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά.

Συνεχώς εξαντλημένοι

Ένα από τα πρώτα σημάδια που δείχνουν ότι ο θυρεοειδής αδένας υπολειτουργεί αποτελεί το αίσθημα της κόπωσης και της εξάντλησης όλη την ημέρα ακόμη και εάν έχετε συμπληρώσει ένα οκτάωρο ύπνου.

Νευρικότητα και άγχος χωρίς λόγο και αιτία

Όταν ο θυρεοειδής αδένας εκκρίνει υπερβολική ποσότητα θυρεοειδικών ορμονών, προκαλεί άγος χωρίς να υφίσταται κάποιος σοβαρός λόγος.

Οι ειδικοί επιστήμονες εικάζουν ότι, η παραγωγή πολύ λίγων θυρεοειδικών ορμονών μπορεί να έχει επιπτώσεις στα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο.

Πεινάτε συνεχώς

Η αύξηση της όρεξης μπορεί να είναι ένα σημάδι υπερθυρεοειδισμού. Αντίστοιχα, η υπολειτουργία του θυρεοειδούς μπορεί να προκαλέσει απώλεια της γεύσης και της όσφρησης στους ασθενείς.

Ξηρότητα στο δέρμα

Ένα ασυνήθιστα ξηρό δέρμα και η φαγούρα αποτελούν ενδείξεις ότι ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά.

Εντερικά προβλήματα

Οι άνθρωποι με υποθυρεοειδισμό μερικές φορές υποφέρουν από δυσκοιλιότητα

Αντίθετα, ένας υπερδραστήριος θυρεοειδής αδένας μπορεί να προκαλέσει διάρροια ή πιο συχνές κινήσεις του εντέρου. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπτώματα του υπερθυρεοειδισμού.

Χάσατε ή πήρατε κιλά βάρος;

Η απότομη απώλεια βάρους ή τα επιπλέον κιλά αν δεν έχει προηγηθεί καμία αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες ίσως να είναι ένα σημάδι υπέρ ή υποθυρεοειδισμού.

Ανεξήγητη τριχόπτωση

Τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά που σπάνε ή πέφτουν είναι σημάδια υποθυρεοειδισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Όταν τα κοριτσάκια γίνονται μητέρες!

 

Νέα μέθοδο »χτυπά» την κήλη!

 

Γιατί τρέμουν τα χέρια μου χωρίς λόγο;

 

Σεξ και εγκυμοσύνη! Τα »ναι» και τα »όχι»