Πότε να χειρουργήσω την κήλη μου;

  • Iatropedia
Η πιο συχνή πάθηση στο δυτικό κόσμο καθώς για την αντιμετώπιση της γίνονται πάνω από 15 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις κάθε χρόνο είναι η κήλη. Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση της είναι μεταξύ άλλων η βαριά χειρωνακτική εργασία, αλλά και τα βάρη που μπορεί να σηκώνει κάποιος στη δουλειά ή στο σπίτι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η κήλη προκαλείται όταν υπάρξει ρήξη στο κοιλιακό τοίχωμα και δημιουργηθεί οπή μέσω της οποία βγαίνει προς τα έξω μέρος του εντέρου.

Ο ασθενής νοιώθει μια διόγκωση, κάτι που βγαίνει και φουσκώνει προς τα έξω, όπως ακριβώς προβάλλει η σαμπρέλα μέσα από μια σχισμή στο λάστιχο.

Αυτή η προβολή, που μπορεί να προκαλεί αίσθημα βάρους ή και πόνο, μπορεί να απειλήσει την υγεία του ασθενούς αν υποστεί περίσφιξη. Τότε η διάτρηση του εντέρου είναι προ των πυλών και ο κίνδυνος περιτονίτιδας υπαρκτός. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει άμεσα να χειρουργούνται οι κήλες.

Υπολογίζεται ότι το 5% των πασχόντων, που δεν αποκατέστησε την κήλη άσχετα αν τον ενοχλούσε ή όχι,αντιμετώπισε στο μέλλον σοβαρές συνέπειες στην υγεία του.

«Είναι γεγονός ότι η έγκαιρη αντιμετώπιση της κήλης μας απαλλάσσει από μελλοντικούς κινδύνους» επισημαίνει ο χειρουργός ο Δρ. Ξιάρχος.

Συγκεκριμένα με το πέρασμα του χρόνου:

Τα οποιαδήποτε συμπτώματα, όπως ο πόνος και η δυσφορία θα επιδεινωθούν, επηρεάζοντας την ποιότητα της ζωής και τη δυνατότητα εργασίας του.

Πλέον οι νέες ιατρικές οδηγίες περιλαμβάνουν την άμεση αντιμετώπιση της κήλης λαπαρασκοπικά.

«Η λαπαροσκοπική αποκατάσταση είναι απόλυτα ασφαλής και η πλέον ενδεδειγμένη γρήγορη και αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση της κήλης» αναφέρει ο κ. Ξιάρχος,

ποια τα οφέλη

Τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει η βασική τεχνική αντιμετώπισης της πάθησης, καθώς στις Η.Π.Α. και στη Δυτική Ευρώπη καθώς και στην Ιαπωνία, το 70% των επεμβάσεων αποκατάστασης κήλης γίνεται πλέον λαπαροσκοπικά και πρέπει να ακολουθήσει και η πατρίδα μας.

Τα οφέλη της λαπαροσκοπικής αποκατάστασης της κήλης έναντι του ανοιχτού χειρουργείου είναι μεταξύ άλλων:

Απουσία τομών

Μηδαμινή απώλεια αίματος

Μικρή διάρκεια χειρουργείου

Έξοδος συνήθως αυθημερόν από το νοσοκομείο

Μικρότερο κόστος για τον ασθενή και το ασφαλιστικό ταμείο λόγω γρήγορης επιστροφής στην εργασία

Ανώδυνη μετεγχειρητική πορεία

Μηδαμινά ποσοστά υποτροπής

Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Σύμφωνα με μελέτες σε πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται το κέρδος των ασφαλιστικών ταμείων, τόσο από την εξοικονόμηση πόρων από τη μικρή παραμονή των ασθενών στα νοσοκομεία, όσο και από το γεγονός ότι δεν χάνονται ώρες εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πιείτε μπύρα για την υγειά σας!

Summer sex: Ποιους κινδύνους κρύβει;

Πόση ώρα κράτα το σεξ σε διάφορες χώρες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν