Πότε οι άνδρες νιώθουν άβολα;

  • Iatropedia
Μπορεί η ανασφάλεια και η αμηχανία να είναι γένος θηλυκού αλλά από ότι φαίνεται δεν αφορά μόνο το.. αδύναμο φύλλο. Και οι άνδρες έχουν τις δικές τους αμηχανίες εξαιτίας κάποιων χαρακτηριστικών του σώματος τους που τους φέρνουν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Υπερβολική εφίδρωση, τριχοφυΐα στην πλάτη, σωσίβιο στην κοιλιά, άσχημη αναπνοή, ροχαλητό αλλά και ο.. προστάτης τους είναι μερικά χαρακτηριστικά που φέρνουν σε αμηχανία τους άνδρες.

'Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα σε δείγμα 2000 ανδρών, με επικεφαλής τον δρ. Γουίλιαμ Σμιθ απέδειξε ότι ένας στους πέντε άνδρες αισθάνεται μειονεκτικά για τις ατέλειες του σώματος τους και καταβάλει προσπάθειες να διορθωθεί αν και δεν είναι εύκολο όσο περνούν τα χρόνια.

σωσίβιο στην κοιλιά

Η πλειοψηφία των ανδρών έχει την τάση να φορτώνουν κιλά γύρω από την μέση τα οποία επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι αυξάνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Το γνωστό και ως σωσίβιο μπορεί αν εξαλειφθεί με την απώλεια βάρους.

υπερβολική εφίδρωση

Ένα αποκλειστικό ανδρικό προνόμιο είναι η υπερβολική εφίδρωση αφού οι άνδρες έχουν μεγαλύτερες «εξόδους ιδρώτα» από τις γυναίκες.

Έτσι δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο αν δεν συντρέχουν λόγοι παθολογικοί όπως η υπεριδρωσία οι άνδρες είναι ψυχολογικά έντονα φορτισμένο να ιδρώνουν υπερβολικά στις μασχάλες , παλάμες ή στα πέλματα με συνέπεια να έρχονται σε δύσκολη θέση.

ροχαλητό

Αποτελεί την μητέρα των τσακωμών μεταξύ των δυο συντρόφων καθώς το ροχαλητό είναι ένας σίγουρος τρόπος για να διαταράξει τον ύπνο της συντρόφου σας.

Στην περίπτωση που είναι έντονο και επαναλαμβανόμενο κάθε νύχτα μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι μιας πιο σοβαρής συνθήκης, που ονομάζεται άπνοια ύπνου.

ρέψιμο

Μπορεί οι τρόποι καλής συμπεριφοράς να αποτρέπουν την συνήθεια αυτή αλλά σε κάποιους πολιτισμούς αποτελεί δείγμα ότι το φαγητό ήταν πολύ νόστιμο.

Σε κάθε περίπτωση, το ρέψιμο μερικές φορές μετά το φαγητό είναι φυσιολογικό.

Συνήθως ορισμένοι άνδρες καταφεύγουν σε αυτή την συνήθεια προκειμένου να απελευθερώσουν τον αέρα που έχουν καταπιεί. Το συχνό ρέψιμο όμως σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα, όπως η ναυτία ή ο πόνος στην κοιλιά, θα μπορούσαν να είναι ένα σημάδι μιας πεπτικής διαταραχής.

μυρωδιά του σώματος

Κάθε έντονη δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε έντονη οσμή του σώματος. Ο ένοχος δεν είναι ο ίδιος ο ιδρώτας, αλλά τα βακτήρια που χρησιμοποιούν το ιδρωμένο δέρμα ως ένα γόνιμο έδαφος. Μπορείτε να καταπολεμήσετε τα βακτήρια με τακτικά ντους με σαπούνι και προϊόντα κατά της εφίδρωσης.

σεξουαλική δυσλειτουργία

Οι άνδρες μπορεί να μην το παραδέχονται αλλά το ένα τρίτο αυτών αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσλειτουργίας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μειωμένη λίμπιντο, πρόωρη εκσπερμάτωση ή στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ).

Οι παράγοντες κινδύνου για ΣΔ περιλαμβάνουν το διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις, διάφορες νευρολογικές συνθήκες, το κάπνισμα, προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος και μερικά φάρμακα.

πρόβλημα στο …προστάτη

Δυστυχώς το γήρας δεν έρχεται μόνο. Μαζί με τις ρυτίδες και τα γκρίζα μαλλιά, εμφανίζεται συνήθως και η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη, ο οποίος καθώς μεγαλώνει, μπορεί να συμπιέσει την ουρήθρα, προκαλώντας συχνουρία.

Θάμνος.. στην πλάτη

Ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει είτε η πλάτη ορισμένων ανδρών θα θυμίζει θάμνο είτε θα έχουν μετά βίας μερικές τρίχες εκεί.

Αν είστε από εκείνους που αισθάνονται άσχημα με τις τρίχες στην πλάτη τους οι επιλογές πλέον είναι αρκετές.

κακή αναπνοή

Ορισμένες τροφές αλλά και το κάπνισμα ενοχοποιούνται για την κακή αναπνοή. Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, βουρτσίστε τη γλώσσα σας και προσπαθήστε να απαλλαγείτε από τα βακτήρια που αναπτύσσονται εκεί. Ενδεχομένως, να πάσχετε από ουλίτιδα, ξηροστομία ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες συνήθειες δολοφονούν το γάμο: Έρευνα

Tips για λαμπερό χαμόγελο τα χριστούγεννα!

Πως θα ζεσταθείτε φθηνά: Χρήσιμες ιατρικές συμβουλές

Ποιες αρρώστιες θεραπεύει ο.. αυνανισμός;