Πως ομορφαίνει αλά Κλεοπάτρα το μέλι

  • Iatropedia
Το μέλι βγήκε από τα ράφια της κουζίνας και τοποθετείται πλέον σε περίοπτη θέση στο συρτάρι με τα ακριβά αρώματα και τις ακριβές κρέμες ομορφιάς. Εξάλλου η μυθική ομορφιά της Κλεοπάτρας οφειλόταν στο μέλι και το γάλα, συστατικά που χρησιμοποιούσε στο καθημερινό της μπάνιο!

Άπαντες συμφωνούν ότι το μέλι είναι ευεργετικό στη διατροφή ενώ αποτελεί ένα θρεπτικό υποκατάστατο της ζάχαρης.

Ποιες είναι όμως οι χρήσεις του εκτός κουζίνας;

πονοκέφαλος:Το μέλι περιέχει μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης οι οποίες βοηθούν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού και έτσι μπορεί να ανακουφίζει από τα ενοχλητικά συμπτώματα του πόνου.

επουλώνει πληγές, κοψίματα, γδαρσίματα και εγκαύματα: Μη διστάσετε να αλείψετε μέλι την πληγείσα περιοχή αφού λειτουργεί ως ένα φυσικό αντισηπτικό.

απαλύνει τον πονόλαιμο και τον βήχα: το μέλι μαζί με ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού ανακουφίζει από τον επίμονο βήχα.

εποχιακές αλλεργίες:

Πρόσφατη φινλανδική μελέτη ανοσολογίας των Saarinen K, Jantunen J και Haahtela T, έδειξε ότι το μέλι μπορεί να μειώσει σημαντικά τα συμπτώματα σε άτομα που παρουσιάζουν αλλεργίες.

ενυδατώνει το ξηρό δέρμα: Το μέλι αποτελεί μία ιδανική ενυδατική κρέμα, για το πρόσωπο, για την περιοχή των αγκώνων ή των χέρια.

βάλσαμο χειλιών: Την ίδια λειτουργία έχει το μέλι και στα χείλη.Απλά απλώστε μια μικρή ποσότητα.

ταλαιπωρημένα μαλλιά: ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι στο κανονικό σαμπουάν διορθώνει τα κατεστραμμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά.

χαλαρωτικό μπάνιο:Απολαύστε ένα χαλαρωτικό΄ μπάνιο προσθέτοντας στο νερό μέλι.

αφαιρέστε την ακμή: Η επίμονη και αντιαισθητική ακμή μπορεί να βασανίζει, όχι μόνο τους εφήβους, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Εφαρμόστε λίγο μέλι πάνω στο σπυράκι και αφήστε το να δράσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Δίδυμοι πύργοι και ο καρκίνος

Βλαστοκύτταρα από λίπος σβήνουν τα σημάδια του χρόνου

Μωρό ξυπνάει χορεύοντας.ΒΙΝΤΕΟ

Βογκητά και αναστεναγμοί για καλύτερο σεξ!