Πως να μην κάνετε βιαστικό σεξ τα Χριστούγεννα!

  • Iatropedia
Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μην κάνετε βιαστικό σεξ αλλά να δώσετε... διάρκεια. Λίγο οι αυξημένες υποχρεώσεις, λίγο οι υπερωρίες, λίγο η οικονομική κρίση, λίγο το γεγονός ότι ένας στους πέντε Έλληνες αντιμετωπίζει πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτωσης, προκαλεί επιπτώσεις στο σεξ το οποίο πλέον γίνεται fast με ώρα έναρξης και ώρα λήξης.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες ένας στους πέντε συμπολίτες μας αντιμετωπίζει πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης και οι περισσότεροι διστάζουν να το συζητήσουν με κάποιον ειδικό, σπάνια μιλούν για αυτό και ακόμη πιο σπάνια αναζητούν θεραπεία.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) οι επιστημονικές μελέτες που έγιναν έδειξαν πως μόλις το 9% των αντρών με πρόβλημα έχει επισκεφθεί γιατρό και από αυτήν την μικρή ομάδα, το 70% διαγνώστηκε τυχαία, κατά τη διάρκεια επίσκεψης για άλλο ιατρικό πρόβλημα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πάσχοντες σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε δήλωσαν ότι βιώνουν:

«ήπιο» έως «ακραίο» προσωπικό άγχος (90%)

«ελάχιστη» ή «ελλιπή» ικανοποίηση από την σεξουαλική συνεύρεση (57%)

δυσφορία δική τους και της συντρόφου που σχετίζεται με την εκσπερμάτιση (63%)

Πάντως ο αντίκτυπος της πάθησης μπορεί να προκαλέσει τεράστια μείωση στην αυτοεκτίμηση του ατόμου και να οδηγήσει σε ψυχική οδύνη, άγχος, αίσθημα ντροπής, απογοήτευση και κατάθλιψη.

Ενδεικτικό είναι ότι ένα ποσοστό που άγγιζε το 60% ανδρών με πρόωρη εκσπερμάτιση αναφέρουν ότι δεν ικανοποιούνται κατά την σεξουαλική πράξη.

Οι… χρόνοι

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής η πρόωρη εκσπερμάτιση ορίζεται ως:

Πρωτογενής (αναφερόμενη και ως «χρόνια») – η οποία προκύπτει κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή στη ζωή του άνδρα και διαρκεί εφ’ όρου ζωής. Σε αυτήν την περίπτωση η εκσπερμάτιση προκύπτει πολύ γρήγορα πριν την κολπική διείσδυση ή σε λιγότερο από 1-2 λεπτά μετά τη διείσδυση.

Δευτερογενής (αναφερόμενη και ως «επίκτητη») – εμφανίζεται σταδιακά, ή ξαφνικά ενώ σε προγενέστερο στάδιο η διαδικασία εκσπερμάτισης ήταν φυσιολογική

Στους άνδρες κάτω των 60 ετών η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι πιο συνηθισμένη από την στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) και δεν σχετίζεται με την ηλικία.

Γιατί συμβαίνει αυτό

Οι βασικές σωματικές αιτίες που συνδέονται με επίκτητη πρόωρη εκσπερμάτιση είναι οι εξής:

Παθήσεις του προστάτη, και ειδικότερα χρόνια προστατίτιδα

Στυτική Δυσλειτουργία (ΣΔ)

Υπερθυρεοειδισμός

Χρήση ψυχοτρόπων ουσιών

Οι βασικές ψυχολογικές αιτίες είναι οι εξής:

Στρες

Άγχος για την απόδοση κατά την σεξουαλική επαφή

Δώστε διάρκεια

Όσοι… βιαστικοί προσέλθετε πρόσφατα κυκλοφόρησε και στη χώρα μας το πρώτο παγκοσμίως φάρμακο για την αντιμετώπιση της πάθησης, η δαποξετίνη, η οποία αλλάζει τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος οριστικά.

Έρευνες σε περισσότερους από 6.000 άντρες τεκμηρίωσαν όχι μόνο την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά της ουσίας, άλλα κυρίως τις θετικές επιδράσεις τόσο στη σεξουαλική ζωή των ιδίων και των συντρόφων τους, όσο και τις γενικότερες θετικές επιπτώσεις στην αυτοπεποίθηση, τη μείωση της δυσφορίας και την ποιότητα ζωής τους.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το σκεύασμα δρα μέσα σε μια ώρα κι έτσι μπορεί να χρησιμοποιείται κάθε φορά που πρόκειται ο άντρας να έρθει σε σεξουαλική επαφή αλλά όχι πάνω από μια φορά την ημέρα.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι αυξάνει το χρόνο μέχρι την εκσπερμάτιση τρεις με τέσσερις φορές, βελτιώνει τον έλεγχο και αυξάνει τη σεξουαλική ικανοποίηση των ίδιων των αντρών και των συντρόφων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν τα κοριτσάκια γίνονται μητέρες!

Νέα μέθοδο ''χτυπά'' την κήλη!

Γιατί τρέμουν τα χέρια μου χωρίς λόγο;

Σεξ και εγκυμοσύνη! Τα ''ναι'' και τα ''όχι''