Πώς να διαλέξετε πλαστικό χειρουργό

  • Iatropedia
Θέλετε να κάνετε μία επέμβαση αισθητικής χειρουργικής και δεν ξέρετε ποιον γιατρό να επιλέξετε. Επειδή η απόφαση αυτή είναι σημαντική για την υγεία σας, αλλά και για την εξωτερική σας εικόνα πρέπει να γνωρίζετε με ποια κριτήρια θα τον επιλέξετε. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πώς να διαλέξετε πλαστικό χειρουργό.

Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη

Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού

Οι επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής δεν είναι απλή υπόθεση και καλό είναι να ψάξετε, πριν επιλέξετε έναν χειρουργό που μπορείτε να εμπιστευτείτε. Καλό είναι να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

-Να έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον πέντε χρόνια χειρουργικής εκπαίδευσης με τουλάχιστον δύο χρόνια στην πλαστική χειρουργική.

-Να είναι εκπαιδευμένος και έμπειρος σε όλες τις πλαστικές επεμβάσεις συμπεριλαμβανομένου του μαστού, του σώματος, του πρόσωπου.

-Να λειτουργεί μόνο σε άρτιες ιατρικές εγκαταστάσεις.

– Να ακολουθεί έναν αυστηρό κώδικα δεοντολογίας.

-Να διαθέτει συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και κατάρτιση.

– Οι προσωπικές συστάσεις είναι σημαντικές. Ρωτήστε άλλους γιατρούς ή ακόμα και φίλους σας για παραπομπές.

-Να συνυπολογίσετε το πεδίο εξειδίκευσης του εκάστοτε χειρουργού ανάλογα με τη φύση της επέμβασης που θέλετε να κάνετε.

– Μάθετε ποια είναι η συνολική τιμή της επέμβασης. Αυτό περιλαμβάνει την αμοιβή του χειρουργού, το χειρουργείο, την αναισθησία, και άλλες τυχόν επιβαρύνσεις .

Πάνω απ 'όλα, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να χτίσετε μια σχέση εμπιστοσύνης με το πλαστικό χειρουργό σας. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα μαζί του, τότε αναζητήστε κάποιον άλλο. Η πλαστική χειρουργική είναι μεγάλη υπόθεση, και πρέπει να πάρετε εσείς την απόφαση επιλογής του ειδικού που θα την αναλάβει.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr