Ποιες βιταμίνες πρέπει να λαμβάνει κάθε άντρας;

  • Iatropedia
Οι περισσότεροι άνδρες δεν προσέχουν τη διατροφή τους όσο θα έπρεπε. Παραλείπουν γεύματα δεν καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά ενώ για όσπρια ούτε λόγος. Για το λόγο αυτό έχουν αυξημένες ανάγκες σε βιταμίνες αφού δεν τις λαμβάνουν από τις τροφές. Την ίδια στιγμή λόγω της κατασκευής του σώματος τους χρειάζονται περισσότερη ενέργεια και άλλες βιταμίνες από εκείνες που λαμβάνουν οι γυναίκες. Δείτε ποιες είναι α αυτές.

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D ή αλλιώς η βιταμίνη του ήλιου χτίζει γερά οστά ενώ η έλλειψη της συνδέεται με παχυσαρκία, διαβήτη, υπέρταση, αλλά και οστεοπόρωση.

Η εν λόγω βιταμίνη παράγεται από την έκθεση μας στην ηλιακή ακτινοβολία ενω οι τρο΄φες που την περιέχουν είναι τα ψάρια και τα ασπράδια των αυγών.

Με μια απλή εξέταση αίματος μπορείτε να διαπιστώσετε αν έχετε χαμηλές ή ψηλές τιμές βιταμίνης D.

Βιταμίνη Κ

Η βιταμίνη Κ ευθύνεται για την αναδόμηση των οστών και γι’ αυτό αποτελεί ασπίδα προστασίας ενάντια σε κατάγματα, αλλά και ορισμένα είδη καρκίνου.

Η Βιταμίνη Κ, περιέχεται σε τροφές όπως το μπρόκολο, τα λαχανικά και η σόγια.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη αυτή είναι απαραίτητη για την προστασία της ανδρικής υγείας αφού δεν καταπολεμά μόνο το κρυολόγημα αλλά ενισχύει την υγεία των οστών, των μυών και των ούλων.

Η βιταμίνη C, βρίσκεται στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά ενώ όταν βρίσκεται σε υπερβολικές ποσότητες τότε ο οργανισμός την αποβάλλει μόνος του.

Βιταμίνη Β12

Η βιταμίνη Β12 είναι υπεύθυνη για την καλή λειτουργία των νεύρων. Βρίσκεται στα κρέατα, στα ψάρια, στα αυγά και στο τυρί. Η έλλειψή της είναι δυνατόν να προκαλέσει χρόνια κόπωση κόπωση.

Βιταμίνη Β3

Οι τροφές που περιέχουν βιταμίνη Β3, είναι τα προϊόντα που περιέχουν ολική άλεση και τα αμύγδαλα. Η εν λόγω βιταμίνη είναι πολύ σημαντική, αφού ρίχνει τη χοληστερίνη προστατεύει την την υγεία του δέρματος, των μαλλιών, των ματιών και του ήπατος.

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α περιέχεται στο συκώτι, στα αυγά, στα καρότα, στα βερίκοκα, στο σπανάκι και τσο λάχανο.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε είναι πολύτιμη για την ανδρική υγεία αφού έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ αποτελεί ασπίδα της καρδιακής λειτουργίας, περιορίζει το σχηματισμό των ρυτίδων του δέρματος, ενώ προλαμβάνει τα ηλιακά εγκαύματα.

Περιέχεται σε προϊόντα ολικής άλεσης αλλά και στους ξηρούς καρπούς.

Βιταμίνη Β9

Το φολικό οξύ ή αλλιώς βιταμίνη Β9 είναι άκρως απαραίτητη για τους άνδρες αφού ενισχύει τη γονιμότητα τους και μειώνει τη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Η σημαντική αυτή βιταμίνη περιέχεται στα λαχανικά, στα φασόλια και στα σπαράγγια.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι βιταμίνες βοηθούν στη πρόληψη ασθενειών;