Ποιες τροφές κάνουν καλό στο έντερο;

  • Iatropedia
Λίγο το καθημερινό στρες, λίγο η καθιστική ζωή αλλά και η κακή διατροφή φαίνεται ότι επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία του εντέρου. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία ένας στους δύο ασθενείς που επισκέπτεται το γαστρεντερολόγο υποφέρει από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Διαβάστε στο άρθρο που ακολουθεί ποιες τροφές κάνουν καλό στο έντερο

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών (μισή κούπα περιέχου 6,2 γρ. φυτικές ίνες) ενώ περιέχουν σορβιτόλη που έχει καθαρτική επίδραση.

Φασόλια: Βάλτε στο πιάτο σας φασόλια τα οποία περιέχουν περισσότερα από 10 γραμμάρια φυτικές ίνες ανά κούπα. Εν τάξτε τα στη διατροφή σας φτιάχνοντας νόστιμες σαλάτες με φασόλια ή σούπες.

Φρούτα: Τα φρούτα περιέχουν θρεπτικά συστατικά αλλά και φυτικές ίνες που βελτιώνουν την καλή λειτουργία του εντέρου. Ενδεικτικό είναι το μήλο, περιέχει 4,4 γρ. φυτικές ίνες ενώ το αχλάδι 5 γραμμάρια.

Λαχανικά: Βάλτε στο πιάτο σας τα λαχανικά τα οποία βοηθούν την πεπτική λειτουργία. Οι αγκινάρες περιέχουν 10, 3 γραμμάρια φυτικές ίνες ενώ το μπρόκολο 2,3 γρ. και τα λαχανάκια Βρυξελλών 6,4!

Καρύδια και αμύγδαλα: Μια χούφτα ξηροί καρποί είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και σε φυτικές ίνες. Ενδεικτικό είναι ότι μια ποσότητα ίση με 1/4 κούπας αμύγδαλα ή καρύδια περιέχει 3 γραμμάρια φυτικές ίνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα πάντα για τον καρκίνο του εντέρου. Όταν ο όγκος απειλεί τον σφιγκτήρα…

Απλές συμβουλές για τη διάρροια μετά την …πολυφαγία των εορτών!