Ποιες περίεργες αιτίες επηρεάζουν τη στύση;

  • Iatropedia
Το κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων ανδρών είναι ότι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για την κατάσταση της υγείας τους. Έτσι δεν επισκέπτονται το γιατρό τους, όταν έχουν πρόβλημα, αφού ακολουθούν την τακτική...''πόνος είναι θα περάσει''. Όταν όμως πρόκειται για τις αποδόσεις τους στο σεξ τότε τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Όχι μόνο ανησυχούν αλλά και προβληματίζονται έντονα για το ''κακό που τους συνέβη''.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής ένας στους πέντε Έλληνες αντιμετωπίζει πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας.

Δείτε ποιες είναι οι πιο παράδοξες αιτίες που τα ανδρικά προσόντα δεν απογειώνονται.

Κακή στοματική υγιεινή

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κακή στοματική υγιεινή ευθύνεται για την μη παραγωγή του ενζύμου eNOS, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή κυκλοφορία του αίματος στα επίμαχα σημεία.

Πες μου το επάγγελμα σου

Το επάγγελμα του άνδρα ενοχοποιείται για την εμφάνιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Έτσι όσοι ασκούν επαγγέλματα τα οποία είναι ιδιαίτερα στρεσογόνα όπως γιατροί , δημοσιογράφοι , αστυνομικοί υποφέρουν περισσότερο από τη στυτική δυσλειτουργία.

Και για του λόγου του αληθές, έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τσέστερ στις ΗΠΑ, έδειξε ότι ,το άγχος και η κατάθλιψη προκαλούν πρόβλημα στύσης.

Προσοχή στο αλάτι!

Η αυξημένη πίεση αλά και η χοληστερίνη ευθύνονται για τις κακές επιδόσεις των ανδρών. Κόψτε το πολύ αλάτι και την κατανάλωση λιπαρών τροφών ώστε να ελέγξτε την πίεση και την χοληστερίνη και θα δείτε τα προσόντα σας να απογειώνονται.

Μήπως ροχαλίζετε το βράδυ;

Το έντονο ροχαλητό που συνοδεύεται και από παύσεις αποτελεί σημάδι της υπνικής άπνοιας. Η κατάσταση αυτή προκαλεί κακή αιμάτωση των ζωτικών οργάνων με συνέπεια να επηρεάζονται και οι σεξουαλικές επιδόσεις του άνδρα.

Δεν τρώνε μεσογειακά!

Πολυετείς έρευνες έδειξαν ότι οι άνδρες που δεν ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή αντιμετωπίζουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας. Για το λόγο αυτό συνιστούν στο ισχυρό φύλο να καταναλώνουν τρόφιμα που περιλαμβάνονται στη μεσογειακή διατροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί να επιλέξω τη μεσογειακή διατροφή;