Ποιες παθήσεις προκαλούν τριχόπτωση;

  • Iatropedia
Μπορεί η τριχόπτωση να αποτελεί ανδρικό πρόβλημα αλλά εμφανίζεται και στις γυναίκες. Ένα όμως είναι σίγουρο ότι προκαλεί έντονη ανασφάλεια και στα δυο φύλα. Οι αιτίες, που ενοχοποιούνται είναι πολλές: από την έλλειψη βιταμινών έως την σωματική κούραση. Δείτε ποιες παθολογικές αιτίες μπορεί να κρύβονται πίσω από τριχόπτωση

Κύηση

Η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών εξαιτίας των ορμονικών αλλαγών που συντελούνται στο γυναικείο σώμα.

Έλλειψη της πρωτεΐνης

Στην περίπτωση που δεν λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη από τη διατροφή σας μπορεί να εμφανίσετε τριχόπτωση.

Βάλτε στη διατροφή σας ψάρια, κρέας, αυγά και άλλες τροφές που περιέχουν πρωτεΐνη

Κληρονομικότητα

Το ιστορικό κληρονομικότητας φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφανσιη της τριχόπτωσης.

Φάρμακα

Η λήψη κάποιων φαρμάκων όπως είναι τα αντισυλληπτικά χάπια, τα αντικαταθλιπτικά, και άλλα ευθύνονται για την απώλεια των μαλλιών.

Αναιμία

Η αναιμία αποτελεί απειλή για την καλή υγεία των μαλλιών σας. Η έλλειψη σιδήρου προκαλεί τριχόπτωση, αλλά τα ευχάριστα νέα είναι, ότι το πρόβλημα διορθώνεται αν καταναλώνετε τρόφιμα που είναι πλούσια σε σίδηρο όπως είναι το συκώτι, οι φακές και το κόκκινο κρέας.

Υποθυρεοειδισμός

Όταν ο θυρεοειδής δε λειτουργεί σωστά τότε οι ορμόνες τρελαίνονται. Μια συνέπεια της κατάστασης αυτής είναι η απώλεια μαλλιών.

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί να προκαλέσει κύστες των ωοθηκών, αύξηση του σωματικού βάρους, αλλαγές στην έμμηνο ρύση, και αραίωση των μαλλιών. Για να λύσετε το πρόβλημα αυτό καλό είναι να απευθυνθείτε στο γυναικολόγο σας.

πηγη mayo clinic