Ποιες δικαιολογίες λέτε για να… παραφάτε;

  • Iatropedia
Μπορεί το ξεκίνημα μιας δίαιτας να είναι... κινητή γιορτή αλλά οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούμε για να παραφάμε πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας. ''Το γλυκό μου φτιάχνει τη διάθεση'' ή ''εντάξει για μια φορά τι πειράζει'' ή ακόμη ''τις θερμίδες θα τις κάψω στο γυμναστήριο'' είναι οι πιο συνηθισμένες όταν θέλουμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.

Έρευνα του καθηγητή Brian Wansink, από το University of Illinois κατέγραψε τις πιο συνηθισμένες διακιολογίες που χρησιμοποιούμε για να παραφάμε.

Είναι.. Σαββατοκύριακο

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Διατροφής του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης έδειξε ότι όσοι κάνουν δίαιτα έχουν την τάση το Σαββατοκύριακο να επιδίδονται σε παρασπονδίες. Συνέπεια να βλέπουν τη ζυγαριά τους να.. τραβάει την ανηφόρα.

Θα γυμναστώ και θα τα κάψω!

Όπως προέκυψε από μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα δυστυχώς οι πολλές θερμίδες που λαμβάνουμε τρώγοντας υπερβολικές ποσότητες δεν είναι δυνατόν να καούν στο γυμναστήριο μια και έξω.

Ενδεικτικό είναι ότι για δύο φέτες πίτσα, για παράδειγμα ένας μέσος άνθρωπος χρειάζεται περίπου μια ώρα αερόμπικ για να τις χάσει.

Ναι αλλά πίνω πάρα πολύ νερό

Είναι γεγονός και με την επιστημονική βούλα ότι όσο νερό και να πιείτε, δε θα μπορέσετε να αντισταθμίσετε τα τρόφιμα που καταναλώσατε.

Έχω περίοδο

Μια από τις κλασσικές δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να παραφάνε.

Μελέτες κατέληξαν στο συμπερασμα ότι η παραγωγή της σεροτονίνης, μιας ορμόνης που ρυθμίζει τη διάθεση και το βάρος, επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια της περιόδου. Παράλληλα, τα αμυλούχα τρόφιμα έχουν την τάση να ενισχύουν και να βελτιώνουν τη διάθεση, κάτι που δεν ισχύει όμως, για την…περιφέρεια της μέσης.

Δεν κοιμήθηκα αρκετά!

Όταν ο οργανισμός είναι κουρασμένος σύμφωνα με το Stanford University Centre for Human Sleep Research, στις ΗΠΑ, έχει χαμηλότερα επίπεδα λεπτίνης, της πρωτεΐνης που ρυθμίζει την όρεξη και το βάρος. Αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε πιο πεινασμένος με συνέπειαν να καταναλώνετε απίστευτες ποσότητες φαγητού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες τροφές ρίχνουν το ουρικό οξύ;

Δείτε τα καλύτερα μέρη για σεξ μετά το κρεβάτι!

Γιατί πονάω στο πέλμα του ποδιού;

Αμάν! Με έπιασε κράμπα: Τι κάνω