Πρόβλημα στην γυμναστική από συγκεκριμένα εσώρουχα – Τι λένε οι ειδικοί

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
εσώρουχα
Όταν τρέχετε, ή κάνετε ποδήλατο στο γυμναστήριο, ή και όποια άλλη άσκηση κάνετε, η οποία προϋποθέτει επαναληπτικές κινήσεις, τότε, μοιραία, τα ρούχα που φοράτε τρίβονται διαρκώς επάνω στην επιδερμίδα σας.

Ειδικά τα εσώρουχα που φοράτε και τα οποία έρχονται σε άμεση επαφή με το πιο “ευαίσθητο” σημείο του σώματός σας. Την ίδια στιγμή, οι γυναίκες είναι αδιαμφισβήτητα πιο επιρρεπείς από τους άνδρες σε μολύνσεις και προβλήματα σε αυτή την περιοχή.

Γι’ αυτό και όταν κάνετε γυμναστική, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει ποτέ να φοράτε εσώρουχο τύπου “στρινγκ”, καθώς δημιουργεί πολύ μεγάλη τριβή με την επιδερμίδα. Αυτή η συνεχής τριβή προκαλεί μικροσκοπικές εκδορές στην επιδερμίδα σας.

Από εκεί, είναι πιο εύκολο για τα βακτήρια να εισέλθουν στον οργανισμό σας. Επίσης, επειδή ένα τέτοιου τύπου εσώρουχο δεν στέκεται στην θέση του όπως τα άλλα, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να εκδηλώσετε ουρολοίμωξη. Αυτό το ενδεχόμενο, επιδεινώνεται από τον ιδρώτα και την υγρασία σε εκείνη την περιοχή, η οποία δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Επιπροσθέτως, τα εσώρουχα τύπου “στρινγκ” είναι κατασκευασμένα από ύφασμα που δεν “αναπνέει” και που εγκλωβίζει περισσότερη υγρασία.

Η καλύτερη επιλογή στην γυμναστική για όλους, αλλά κυρίως για τις γυναίκες, είναι να φορούν εσώρουχα που είναι φτιαγμένα από βαμβάκι και που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν πολλές “εγκοπές” και ραφές σε σημεία που τρίβονται διαρκώς από τις διάφορες ασκήσεις.

http://news.health.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα: Εκείνοι που κάνουν γυμναστική έχουν μεγαλύτερο…

Περιποίηση επιδερμίδας: Τι πρέπει να κάνετε μετά τη γυμναστική

Αυτές είναι οι σωστές διατάσεις μετά την γυμναστική (εικόνες)