Ποια άσκηση κάνει καλό στην υγεία;

  • Iatropedia
Η οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα σε τακτική βάση είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, για να φροντίζετε την υγεία σας. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί ποια άσκηση είναι αυτή που κάνει καλό.

Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Η άσκηση είναι σημαντική για την καλή υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. Θα μειώσει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, διαβήτη, άνοιας και κατάθλιψης.

Και φυσικά αισθάνεστε πολύ καλύτερα με υψηλότερα επίπεδα ενέργειας, μεγαλύτερη αντοχή, καλύτερη συγκέντρωση και βελτιωμένη αυτοπεποίθηση!

Πόση όμως, άσκηση είναι αρκετή;

Μία αξιόπιστη μελέτη απέδειξε ότι όχι μόνο η έντονη σωματική δραστηριότητα, αλλά και η μέτρια είναι άκρως αποτελεσματική για την αποφυγή διάφορων ασθενειών. Για παράδειγμα, ένα γρήγορο περπάτημα μόλις 30΄ σε τακτική βάση μπορεί να σας διατηρήσει σε ικανοποιητική φόρμα.

Μέτριες δραστηριότητες είναι και το ποδήλατο, το κολύμπι, ακόμα και η ενασχόληση με το σπίτι ή τον κήπο. Όλες αυτές οι δραστηριότητες προσφέρουν μια τεράστια γκάμα από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης την βελτίωση της διάθεσης και τη συγκέντρωση, τη μειωμένη αρτηριακή πίεση και τη χαμηλή χοληστερόλη.

Η έντονη σωματική άσκηση, όπως το τρέξιμο, το έντονο κολύμπι και άλλες δραστηριότητες αναψυχής, παρέχουν όλα τα οφέλη και έχουν ένα επιπλέον όφελος της αερόβιας γυμναστικής που ενισχύει τη μυϊκή ενδυνάμωση.

Βέβαια, οτιδήποτε είναι καλύτερο από το τίποτα. Έτσι, είναι καλύτερο να συμπεριλάβετε ανάλογα με τις ανάγκες και τις αντοχές έστω και μια ήπια άσκηση για να απολαύσετε τις θετικές επιδράσεις στην υγεία σας.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί ''φτερουγίζει'' η καρδιά σας;

Πέντε συνήθειες που ραγίζουν την καρδιά!