Πέντε συμβουλές για ταχεία ανάρρωση μετά από εγκεφαλικό!

  • Iatropedia
Τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες στην ποιότητα της ζωής του ασθενούς. Συνήθως τα εγκεφαλικά αφορούν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μπορεί να αφήσουν μόνιμες βλάβες. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί τι πρέπει να περιλαμβάνει η αποκατάσταση, ώστε να υπάρξει γρήγορη ανάρρωση.

Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη

Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού

Η βλάβη στον εγκέφαλο που προκαλείται από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένα και μακροχρόνια προβλήματα.

Παρά το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να ανακτήσουν δυνάμεις αρκετά γρήγορα, οι περισσότεροι θα χρειαστούν μακροπρόθεσμη υποστήριξη, για να διαχειριστούν τις δυσκολίες.

Μια ομάδα ειδικών, όπως φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές είναι διαθέσιμοι, για να βοηθήσουν στην αποκατάστασή.

Ως μέρος της αποκατάστασής σας, θα πρέπει να εξεταστείτε από έναν φυσιοθεραπευτή, ο οποίος θα εκτιμήσει την έκταση της οποιασδήποτε σωματικής αναπηρίας .

Η φυσιοθεραπεία θα δώσει έμφαση σε ασκήσεις για τη βελτίωση της αντοχής των μυών σας .

Μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ομιλία και την κατανόηση, καθώς και με την ανάγνωση και τη γραφή. Η συνδρομή ενός λογοθεραπευτή κρίνεται τότε αναγκαία.

Παράλληλα με την σωματική ανάρρωση, θα πρέπει να παρέχονται συμβουλές και οδηγίες, για να αντιμετωπιστεί και ο ψυχολογικός αντίκτυπος του εγκεφαλικού επεισοδίου. Τα πιο κοινά ψυχολογικά προβλήματα, που μπορεί να επηρεάσουν τους ανθρώπους μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο είναι τα εξής:

-Η κατάθλιψη. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν έντονες συναισθηματικές εξάρσεις που ίσως οδηγήσουν βαθμιαία σε μια κοινωνική απόσυρση.

-Το άγχος. Οι άνθρωποι βιώνουν συναισθήματα έντονου φόβου και άγχους, που εκδηλώνονται με κρίσεις πανικού. Συναισθήματα θυμού, απογοήτευσης και αμηχανίας είναι επίσης συχνά.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Τα 10 προειδοποιητικά σημάδια του Αλτσχάιμερ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ