Ουρολοίμωξη: Αντιμετωπίστε τη χωρίς φάρμακα

  • Iatropedia
Η Ουρολοίμωξη είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες. Ιδιαίτερα καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού η πάθηση βρίσκεται σε έξαρση.

Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι για την καταπολέμηση της ουρολοίμωξης εκτός από την λήψη αντιβιοτικών φαρμάκων.

Στην πραγματικότητα, κάποια διορθωτικά μέτρα δεν απαιτούν ιατρική συνταγή – αφού μπορούν να πραγματοποιηθούν στο σπίτι είτε πίνοντας άφθονο νερό είτε τρώγοντας τροφές με προβιοτικά.

Νερό πολύ νερό

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνετε όταν έχετε μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος είναι να πίνετε άφθονο νερό το οποίο απομακρύνει τα βακτήρια.

Πόσο θα πρέπει να πίνετε; Στόχος είναι να πίνετε περισσότερα από δυο λίτρα νερό την ημε΄ρα.

Cranberry

Πιείτε χυμό cranberry ή πάρετε συμπληρώματα cranberry αφού α[απομακρύνει τα βακτήρια από την ουροδόχο κύστης.

Μη ξεχνάτε τη βιταμίνη C

Η βιταμίνη C κάνει τα ούρα σας πιο όξινα και έτσι καταπολεμά τα βακτήρια σε ουροποιητικού συστήματος σας. Εάν έχετε μια ενεργή ουρολοίμωξη, η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσει.

Προβιοτικά

Τα γιαούρτι με προβιοτικά είναι όσα περιέχουν τα καλά βακτήρια που κρατούν τα κακά βακτηρίδια μακρυά από το ανοσοποιητικό.

Είναι πάντα μια καλή ιδέα να τρώνε γιαούρτι τακτικά, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην το παραλείπετε αν παίρνετε αντιβιοτικά για τη θεραπεία ουρολοίμωξης,

Κόψτε τα πικάντικα

Μην πίνετε ροφήματα που περιέχουν αλκοόλ, και αποφεύγεται τα πικάντικα τρόφιμα, το κάπνισμα τα ανθρακούχα ποτά, και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες τα οποία μπορεί να ερεθίσουν την ουροδόχο κύστη.

Αδειάζεται την κύστη σας συχνά

Κάθε φορά που αδειάσετε την κύστη σας μπορείτε να απαλλαγείτε από τα βακτήρια που προκαλεί τη λοίμωξη.

Χρησιμοποιήστε βότανα.

πηγή:http://www.everydayhealth.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως αντιμετωπίζεται μια ουρολοίμωξη τώρα το καλοκαίρι;