Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την κυτταρίτιδα

  • Iatropedia
Μάχη ενάντια στην κυτταρίτιδα δίνει συνήθως τέτοια εποχή το αδύναμο φύλο που έχει το αποκλειστικό προνόμιο να εμφανίζει κυτταρίτιδα σε διάφορα σημεία του σώματος. Υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό που αγγίζει το 95% των γυναικών θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό άσχετα με το σωματικό βάρος.

Έρευνες που έχουν γίνει απέδειξαν ότι η κυτταρίτιδα έχει διάφορους τύπους όπως είναι η λιπώδης και η οιδηματώδης κυτταρίτιδα.

Ανάλογα δε με την έκταση της παίρνει και τον αντίστοιχο βαθμό.

1ος βαθμός

Σε αυτό το στάδιο δεν είναι ορατή ακόμη με τα μάτια.

2ος βαθμός

Δεν είναι ορατή αλλά κάθε φορά που πιέζετε το δέρμα αυτή εμφανίζεται.

3ος βαθμός έχει γίνει ορατή.

4ος βαθμός είναι πια εμφανής

Σχετικές έρευνες που έγιναν έδειξαν ότι για την εμφάνιση της ενοχοποιείται μεταξύ των άλλων και το ιστορικό κληρονομικότητας.

Παρουσιάζεται περισσότερο εκεί όπου το αίμα κυκλοφορεί λιγότερο και επομένως η καλύτερη θεραπεία για την αντιμετώπιση της είναι η γυμναστική όπως το κολύμπι το τρέξιμο ή αεροβική ακόμη και ο χορός.

Άλλοι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι οι απότομες εναλλαγές βάρους,οι ορμονικοί παράγοντες αλλά και οι αλλαγές στον μεταβολισμό.

Εκτός από τη γυμναστική και το μασάζ και η καταλληλη διατροφή μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες για να αντιμετωπίσουν οριστικά το πρόβλημα αυτό.

πηγή http://www.webmd.com