Νοσοκομείο Μεταξά: Συνεχίζεται το «θρίλερ» με την έλλειψη Φαρμακοποιών – «Καθυστερούν οι χημειοθεραπείες»

  • Γιάννα Σουλάκη
Μεταξά
Παραμένει υποστελεχωμένο το Φαρμακείου του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου "Μεταξά" με αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι χημειοθεραπείες των ασθενών, καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου «Μεταξά» στο iatropedia.gr, πριν από ένα μήνα ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης του φαρμακείου του νοσοκομείου θα επιλυθεί άμεσα, οι καθυστερήσεις στις χημειοθεραπείες των ασθενών φαίνεται ότι συνεχίζονται.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), εντοπίζονται σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό με συνέπεια να καθυστερούν οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες των ογκολογικών. Το θέμα ανέδειξε ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου «Μεταξά».

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως η κατάσταση αυτή είναι γνωστή και στη Διοίκηση του νοσοκομείου, στη 2η Υ.Πε. αλλά και στο υπουργείο Υγείας.

«Το τμήμα ήδη από το 2019, με τις συνεχόμενες συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων, λειτουργεί σε ιδιαίτερα πιεστικές συνθήκες, που οξύνθηκαν ιδιαίτερα με την πανδημία. Είναι επιφορτισμένο, τόσο με τις παραγγελίες φαρμάκων και την καθημερινή τους διάθεση σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, τον έλεγχο της φαρμακευτικής αγωγής των νοσηλευόμενων ασθενών, όσο και με τον έλεγχο και την
παρασκευή όλων των άσηπτων διαλυμάτων χημειοθεραπείας, αδιάλειπτα και όλες τις ημέρες του χρόνου», αναφέρουν οι Νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ).

Δείτε επίσης: Μεταξά: 120 καρκινοπαθείς στον “αέρα” χωρίς χημειοθεραπείες – Αρρώστησε με Covid ο μοναδικός Φαρμακοποιός

Ένας … ίσον κανένας!

Όπως είχε αναδείξει και πριν από ένα μήνα το iatropedia.gr με ρεπορτάζ του προηγούμενο διάστημα, το εναπομείναν προσωπικό του φαρμακείου, το οποίο προειδοποιούσε για την επικινδυνότητα της κατάστασης, κατέληξε να νοσεί από covid και άλλες λοιμώξεις της εποχής (μαζί και ο μοναδικός πλέον μόνιμος φαρμακοποιός).

Η ΕΙΝΑΠ επιβεβαιώνει, επίσης, πως η μία φαρμακοποιός, η οποία είχε έρθει από το Τζάνειο με μετακίνησή, εξαναγκάστηκε να εργαστεί ολομόναχη, αν και ήταν και η ίδια ασθενής.

Τελικά, η μετακίνησή της ανακλήθηκε.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, ζητούν την άμεση στελέχωση του Φαρμακευτικού Τμήματος του νοσοκομείου «Μεταξά» με προσλήψεις 3 φαρμακοποιών, 2 βοηθών φαρμακοποιών, 1 παρασκευαστή και 1 διοικητικού υπαλλήλου, προκειμένου να επανέλθει σε εύρυθμη λειτουργία το τμήμα.

Δείτε επίσης:

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι, για την υποστελέχωση του Φαρμακείου και την αναβολή χημειοθεραπειών