Διοίκηση Νοσοκομείου Μεταξά: «Άρρωστοι δύο Φαρμακοποιοί – Από αύριο κανονικά οι χημειοθεραπείες»

  • Γιάννα Σουλάκη
χημειοθεραπείες
Όχι ένας, αλλά δύο φαρμακοποιοί του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου "Μεταξά" αρρώστησαν τελικά -ο ένας με Covid-19 και ο άλλος με γρίπη- με αποτέλεσμα την αναβολή πάνω από 120 χημειοθεραπειών στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας του Νοσοκομείου". Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Διοικητή του "Μεταξά΄", Σαράντο Ευσταθόπουλο, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και οι χημειοθεραπείες των ασθενών ξεκινούν κανονικά από αύριο.

Εξηγήσεις για το αλαλούμ με την αναβολή ογκολογικών θεραπειών στο Νοσοκομείο «Μεταξά», όπου για δύο 24ωρα οι ασθενείς έχασαν τις χημειοθεραπείες τους λόγω ασθένειας του Νοσοκομειακού Φαρμακοποιού, έδωσε μιλώντας στο iatropedia.gr, ο αναπληρωτής Διοικητής, Σαράντος Ευσταθόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι ένας -όπως λένε οι εργαζόμενοι- αλλά τρεις οι Φαρμακοποιοί που υπηρετούν στο Νοσοκομείο, όμως, μία δεν έχει προλάβει να εκπαιδευτεί και οι άλλοι δύο νόσησαν τις προηγούμενες ημέρες, με γρίπη και COVID.

«Είχαμε εδώ και μήνες μια δεύτερη επικουρική φαρμακοποιό την οποία είχαμε πάρει από το Τζάνειο εκπαιδευμένη και αυτή στη χημειοθεραπεία. Δηλαδή είχαμε δύο φαρμακοποιούς που ήξεραν καλά τη χημειοθεραπεία. Τώρα, μετά ενέργειες που έκανε το Υπουργείο ήρθε και τρίτος φαρμακοποιός ο οποίος δεν πρόλαβε να εκπαιδευτεί γιατί ήρθε προχθές. Ξεκίνησε πριν 2,5 μήνες. Αρρώστησαν και οι δύο φαρμακοποιοί που ξέρουν χημειοθεραπείες. Ο ένας με γρίπη και ο άλλος με Covid».

Δείτε επίσης: Μεταξά: 120 καρκινοπαθείς στον “αέρα” χωρίς χημειοθεραπείες – Αρρώστησε με Covid ο μοναδικός Φαρμακοποιός

Νοσοκομείο Μεταξά: Οι δύο φαρμακοποιοί εργάζονται κανονικά – Δεν υπήρξε σοβαρό πρόβλημα

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μόνιμος φαρμακοποιός που νόσησε με COVID -σήμερα 6η μέρα μετά τη νόσησή του- βρέθηκε στο νοσοκομείο και έκανε τη δουλειά του κανονικά:

«O φαρμακοποιός ο μόνιμος έχει κάνει 4 δόσεις εμβολίου και ήρθε σήμερα στο νοσοκομείο, 6η μέρα, οπότε μετά την 5η μέρα μπορεί να έρθει με μάσκα. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ασθενείς εάν καθυστερήσουν μία ή δύο ημέρες τη χημειοθεραπεία. Δεν υπάρχει κίνδυνος, γιατί δεν υπήρξε αναβολή της τάξεως των 20 ημερών», τονίζει ο κ. Ευσταθόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο από αύριο ξεκινούν ξανά οι χημειοθεραπείες στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας του «Μεταξά»

«Είναι προγραμματισμένο αυτό από την Κυριακή. Σήμερα πήγε να τροφοδοτήσει τις κλινικές με φάρμακα και από αύριο ξεκινούν οι χημειοθεραπείες κανονικά. Το θέμα δεν είναι τόσο σοβαρό. Καταλαβαίνω ότι υπήρξε αναστάτωση. Είχαν ειδοποιηθεί να ξέρετε όλοι οι ασθενείς. Το σαββατοκύριακο τους είχαμε ενημερώσει όλους «να μην έρθετε». Υπήρξε ενημέρωση», αναφέρει ο αναπληρωτής Διοικητής

Προσθέτει τέλος, πως οι συνεχιζόμενες θεραπείες δεν διακόπηκαν, καθώς εργάστηκε και η δεύτερη Φαρμακοποιός:

«Ήρθε η κοπέλα που είχε από την Παρασκευή πυρετό, το Σάββατο ήρθε με πυρετό στο νοσοκομείο αυτή με που είχε γρίπη και τελείωσε τις συνεχιζόμενες. Γιατί στις συνεχιζόμενες θεραπείες, όντως ο ασθενής δεν πρέπει να χάσει θεραπεία. Οπότε από την Τετάρτη επανερχόμαστε κανονικά», καταλήγει ο ίδιος.