Νικήστε την εφίδρωση στην εμμηνόπαυση!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
εμμηνόπαυση
Με το προσδόκιμο ζωής να έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία 100 χρόνια στο δυτικό κόσμο, και τις γυναίκες να ξεπερνούν τα 80 χρόνια ζωής, ο όρος «εμμηνόπαυση» έλαβε… πολυετείς διαστάσεις!

Μπορεί δηλαδή μια γυναίκα να ζήσει ακόμα και παραπάνω από 30 χρόνια της ζωής της χωρίς έμμηνο ρύση και με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης να είναι παρόντα καθημερινά!

Για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, οι εξάψεις και η εφίδρωση είναι αδιαμφισβήτητα από τα πιο συχνά αλλά και τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα. Ξαφνικά και χωρίς προφανή λόγο και αιτία μπορεί να παρουσιάσουν ταχυκαρδία και η θερμοκρασία του σώματος τους να ανέβει κατακόρυφα 7 με 8 βαθμούς. Για την πλειοψηφία των γυναικών τα συμπτώματα αυτά καταγράφονται σε τακτική βάση, ενώ σε κάποιες άλλες παρατηρείται σε τυχαίες χρονικές περιόδους.

Η κύρια αιτία της εφίδρωσης και των εξάψεων είναι οι έντονες διακυμάνσεις των επιπέδων των οιστρογόνων εξαιτίας των οποίων τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται, με συνέπεια να κυκλοφορεί περισσότερο αίμα από το κανονικό σε όλο το σώμα. Τότε αυτόματα ενεργοποιούνται οι άμυνες του οργανισμού, ο οποίος για να ρίξει τη θερμοκρασία ιδρώνει υπερβολικά κυρίως στο άνω μέρος του σώματος.

Η σωστή αντιμετώπιση είναι το παν

  • Ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού. Ένας γυναικολόγος ή ενδοκρινολόγος θα μπορούσε να βοηθήσει.
  • Για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εφίδρωσης και των εξάψεων στην εμμηνόπαυση σε κάποιες περιπτώσεις ίσως κριθεί χρήσιμη η ορμονοθεραπεία ωστόσο, τη διάρκεια και τη συχνότητα των εξάψεων και της εφίδρωσης μπορούν να περιορίσουν επίσης οι χαλαρωτικές ασκήσεις, η σωματική άσκηση και η σωστή διατροφή.

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας & χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα

Για τις ανάγκες της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι πιο έντονα, απαιτείται η χρήση μιας εξειδικευμένης φροντίδας προσώπου που απαντάει σε αυτά τα συμπτώματα. Πριν κοιμηθείτε ακολουθήστε μία ιεροτελεστία περιποίησης κάνοντας απαλό μασάζ με τη Neovadiol κρέμα νύχτας που παρέχει άμεσο αίσθημα δροσιάς μειώνοντας τη θερμοκρασία του προσώπου έως -2.7οC κατά την εφαρμογή.

Παράλληλα, έχει μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα αφού βελτιώνει την πυκνότητα και ελαστικότητα της επιδερμίδας, αναπλάθει το περίγραμμα, μειώνει τη χαλάρωση και προσφέρει λάμψη και ομοιογένεια.

 

εμμηνόπαυση