Νέα ανακάλυψη για τον καρκίνο των ωοθηκών

  • Iatropedia
Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι μια από τις ύπουλες μορφές καρκίνου η οποία δεν εμφανίζεται παρά μόνο εκδηλώνεται όταν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και τότε είναι ίσως πολύ αργά για οποιαδήποτε καταπολέμηση της. Μια νέα ανακάλυψη όμως Αυστραλιανών επιστημόνων, με ανάλυση αίματος, γεννά αισιοδοξία στην επιστημονική κοινότητα.

Οι επιστήμονες που δεν έχουν κάνει εντελώς γνωστά τα πλαίσια της ανακάλυψης τους τονίζουν ότι με μια εξειδικευμένη ανάλυση αίματος μπορεί να σωθούν εκατοντάδες ζωές γυναικών κάθε χρόνο, που έχουν προσβληθεί από τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου και δεν τον έχουν διαγνώσει.

Σήμερα στην Αυστραλία περισσότερες από 1200 γυναίκες πέφτουν θύματα αυτής της ύπουλης μορφής καρκίνου και μόνο 2 στις 10 τελικά καταφέρνουν να επιβιώσουν σε ένα χρονικό ορίζοντα 5 ετών ενώ ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στις 800 κάθε χρόνο.

Με τη νέα μέθοδο οι επιστήμονες αισιοδοξούν να αυξήσουν τα ποσοστά επιβίωσης πέραν των 5 ετών σε αριθμό που θα κυμαίνεται από 20% μέχρι και 90%. Δηλαδή με την διάγνωση θα μπορούν να “ξεσκεπάζουν” πιο εύκολα και νωρίτερα τον “καρκίνο χαμαιλέοντα” των ωοθηκών και όχι σε προχωρημένο στάδιο. Μάλιστα τονίζουν ότι εάν τελικά η ανάλυση αποδειχτεί επιτυχής θα χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση και άλλων μορφών καρκίνου, όπως των πνευμόνων και του παγκρέατος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καρκίνος Ωοθηκών, ο σιωπηλός δολοφόνος

Τι είναι το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών;

Τα αντισυλληπτικά μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών!

Ο καρκίνος στις ωοθήκες “προτιμά” τις νταρντάνες γυναίκες

Επώδυνο σεξ λόγω κολπικής ξηρότητας; Όχι πια

Τι σχέση έχει ο καρκίνος του μαστού με τις ωοθήκες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν