Μπορεί ο καφές να γίνει “φονικό όπλο”;

  • Iatropedia
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν ο καφές μπορεί να σκοτώσει; Ναι καλά διαβάσατε, μπορεί να σκοτώσει. Και εάν ναι, τότε πόση ποσότητα καφέ θα πρέπει να πιούμε για να χάσουμε τη ζωή μας. Η καφεΐνη σκοτώνει. Αλλά σε ποιες ποσότητες; Διαβάστε την έρευνα του περιοδικού Popular Science, και απαντά στο ερώτημα: πόση καφεΐνη πρέπει να πιει κάποιος για να κινδυνεύσει να πεθάνει;

Στη μελέτη του περιοδικού επισημαίνεται ότι η ποσότητα καφεΐνης που μπορεί να αποβεί μοιραία για τον κάθε οργανισμό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά ο μέσος όρος είναι, περίπου 6 γαλόνια καφέ. Δηλαδή 26,5 λίτρα. Πιο απλά εάν κάποιος καταφέρει και πιει μονομιάς 26,5 λίτρα καφέ, ή ποσότητα καφεΐνης που θα μπει μέσα του, είναι ικανή να τον σκοτώσει.

Στην ίδια έρευνα αναφέρεται ότι οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης, μπορεί να προκαλέσουν τοξική δηλητηρίαση στον οργανισμό. Πάντως σύμφωνα με την επιθεώρηση Journal of Caffeine Research, 10 γραμμάρια καφεΐνης, αρκούν για να αποδειχτούν θανάσιμα. Μην σας πιάνει άγχος. Κάποιος που καταναλώνει ακόμη και 4 κούπες καφέ τη μέρα, προσλαμβάνει καφεΐνη 200 μιλιγραμμαρίων.

Σας έχει συμβεί να έχετε πιει πολλές κούπες καφέ και μετά να σας πιάσει τρέμουλο, ταχυπαλμίες, να μην μπορείτε να κοιμηθείτε κ.α; Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε ξεπεράσει τα 500 μιλιγραμμάρια, γιατί από εκεί και μετά ξεκινάνε οι παρενέργειες.

Πάντως η έρευνα αναφέρει ότι παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, το κατά πόσο ο οργανισμός βρίσκεται σε καλή κατάσταση και φόρμα κ.α. Το σίγουρο είναι, πως όπως σε όλα τα πράγματα ακόμη και στον καφέ χρειάζεται μέτρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

προστατεύει ο καφές από τον Προστάτη;

τι παθαίνουν οι πάσχοντες από πάρκινσον όταν πίνουν καφέ;

4 καφέδες τη μέρα θωρακίζουν την καρδιά

γιατί χύνουμε τον καφέ όταν τον μεταφέρουμε σε φλυτζάνι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν