Μυστικά υγείας για να φτάσετε τα 100

  • Iatropedia
Μπορεί να φαντάζει όνειρο απατηλό να φτάσετε τα 100 αλλά αν αλλάξετε κάποιες κακές συνήθειες που σας κόβουν χρόνια ζωής είναι δυνατόν να τα καταφέρετε. Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Κάντε φίλους

Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν φίλους είναι κοινωνικά άτομα έχουν λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν σε σύγκριση με όσους έχουν λιγότερες φίλους.

Στοπ στο κάπνισμα

Σύμφωνα με μια βρετανική μελέτη που διήρκεσε 50 χρόνια τεκμηρίωσε ότι σε όποιος αποφασίσει να σταματήσει το κάπνισμα τότε κερδίζει περισσότερα χρόνια ζωής που φτάνουν ακόμη και μια ολόκληρη δεκαετία.

Μεσημεριανή σιέστα

Η μεσημεριανή σιέστα έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι αποτελεί ελιξήριο νεότητας ενώ όσοι ακολουθούν τη συνήθεια αυτή έχουν 37% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή νόσο.

Τρώτε μεσογειακά

Η μεσογειακή διατροφή είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ελαιόλαδο και ψάρια. Μελέτες δείχνουν ότι όσοι ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πίεση, καρδιαγγειακή νόσο και διαβήτη.

Χάσετε βάρος

Αν είστε υπέρβαροι χάσετε κιλά. Ιδιαίτερα αν έχετε αυξημένο λίπος στην περιοχή της κοιλίας το οποίο είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την διατήρηση της καλής υγείας.

πηγήwww.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι φάλαινες κατέχουν το μυστικό της μακροζωίας!