Μαγνήτης για τις γυναίκες η χροιά της φωνής!

Μαγνήτης για τις γυναίκες αποτελεί η χροιά της φωνής.Ένα ακόμη προσόν που διαθέτει το ανδρικό φύλο αλλά η πλειοψηφία φαίνεται πως το αγνοεί για να ελκύσει τις γυναίκες είναι το είδος της φωνής τους.

Ο τόνος της φωνής αναφέρουν Αμερικανοί επιστήμονες όπως η βαθιά αρρενωπή φωνή ή η μπάσα ή η ελαφρώς βραχνιασμένη προσμετράται στα πλεονεκτήματα τους ενώ το κυριότερο μένει χαραγμένη στην μνήμη των γυναικών.

Μάλιστα πολλές φορές οι γυναίκες ακούγοντας την φωνή μόνο από το τηλέφωνο πλάθουν σενάρια στο μυάλο τους για το πως είναι:

συνήθως οι γυναίκες φαντάζονται τους άνδρες με μπάσα φωνή να έχουν φαρδιές πλάτες , να είναι αθλητικοί τύποι, επαγγελματικά καταξιωμένοι και να αποπνέουν αυτοπεποίθηση.

Όπως απέδειξε Ακαδημαϊκή έρευνα του πανεπιστημίου Aberdeen οι γυναίκες μαγνητίζονται από τους βαρύτονους αφού η βαθιά αρρενωπή φωνή τις ελκύει και μάλιστα η χροιά αυτή αποτυπώνεται έντονα στην μνήμη τους.

Στην διάρκεια της έρευνας τους ζητήθηκε να τηλεφωνήσουν σε τρία άτομα – στόχους του αντίθετου φύλου που νωρίτερα τα είχαν δει σε φωτογραφίες, ενώ ταυτόχρονα είχαν τοποθετηθεί ειδικά ηλεκτρόδια στο σώμα τους για να μετρήσουν τις αλλαγές στο σώμα τους ανάλογα με τον τόνο της φωνής τους.

Τα άτομα-στόχοι χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: «Ελκυστικός/η», «λιγότερο ελκυστικός/η» και «μη ελκυστικός/η». Παρατήρησαν λοιπόν ότι και τα δύο φύλα όταν τηλεφωνούσαν στο άτομα που τους «σαγήνευαν» περισσότερο, άλλαζαν τη φωνή τους περνώντας έτσι καλύτερα τα μηνύματα τους.

«Τα ευρήματά μας αποδεικνύουν πως η γυναικεία μνήμη ανταποκρίνεται πιο έντονα στις ανδρικές φωνές χαμηλού τόνου απ’ ό,τι στις ψιλές ανδρικές φωνές», ανέφερε ο Dr David Smith, επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Memory and Cognition”.

Στο πλαίσιο αυτό οι ερευνητές θεωρούν πως αυτά τα αποτελέσματα στοιχειοθετούν την εξελικτική διαδικασία, που διαμόρφωσε την γυναικεία μνήμη έτσι ώστε να απομνημονεύει πληροφορίες σχετικά με τους πιο επιθυμητούς άνδρες.

«Η καλή μνήμη για συγκεκριμένες συναντήσεις με επιθυμητούς άνδρες επιτρέπει στις γυναίκες να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν τους άνδρες με βάση το πώς θα συμπεριφέρονταν σε διαφορετικού τύπου σχέσεις, όπως για παράδειγμα σε μία μακροχρόνια σχέση ή σε μία χωρίς δεσμεύσεις.

Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει το γυναικείο φύλο να διαλέγει τον κατάλληλο σύντροφο», καταλήγουν οι επιστήμονες, επιχειρώντας να εξηγήσουν εν μέρει σε όσες γυναίκες αναρωτιούνται «γιατί μου τυχαίνουν πάντα οι χειρότεροι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί είναι προνομιούχοι οι άνδρες με μούσια;

Σκοτώνουν τα κορίτσια πριν γεννηθούν!

Φάτε μεσογειακά για καλό σεξ!

Ποιες αρρώστιες μεταδίδουν τα δημοφιλή αντικείμενα του σπιτιού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν