Λίγο παραπάνω ύπνος πιο πολύ σεξ!

  • Iatropedia
Μια ώρα επιπλέον ύπνου βελτιώνει την όρεξη στις γυναίκες για σεξ, υποστηρίζουν τώρα επιστήμονες.

Μάλιστα βρήκαν και… πόσο πολύ την βελτιώνει: σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine, λίγο παραπάνω ύπνος αυξάνει την διάθεση για άλλες δραστηριότητες στο κρεβάτι κατά 14%. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η επίδραση του ύπνου στην σεξουαλική επιθυμία και διέγερση έχει παραγνωρισθεί, όμως τα σχετικά ευρήματα δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να αποβεί «ξενερωτική» για τις γυναίκες. Βεβαίως, πρέπει πάντα να έχουμε υπ’ όψιν ότι ο επαρκής ύπνος είναι αυτός που χρειάζεται το μυαλό και το σώμα μας, λέει ο Δρ. Ντέιβιντ Κάλμπαχ, διευθυντής της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Αναλύοντας τις συνήθειες γυναικών βάσει ερωτηματολογίων, οι ερευνητές εκτίμησαν πόσο διάθεση είχαν για σεξ οι εθελόντριες εν σχέσει με το πόσο είχαν κοιμηθεί την προηγούμενη νύχτα. Όπως διεπίστωσαν, για κάθε επιπλέον ώρα ύπνου, οι πιθανότητες για να «κοιμηθούν» με τον σύντροφό τους όχι μόνο αυξάνονταν, αλλά το απολάμβαναν περισσότερο και διεγείροντο ερωτικώς πιο εύκολα σε σύγκριση με εκείνες που είχαν λιγότερες ώρες ύπνου. Επίσης, το σεξ πριν τον ύπνο υπόσχεται… καλύτερο ύπνο!

Σύμφωνα με αποτελέσματα άλλης έρευνας πάντως, έξι στους δέκα Αμερικανούς λαχταρούν περισσότερο ύπνο αντί για σεξ. Περισσότεροι από τους μισούς άνδρες (58%) προτιμούν το κρεβάτι τους για να ξεκουράζονται ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι 21%. Ίσως αυτό εξηγεί γιατί κάποιοι μόλις πέσουν στο κρεβάτι, αντί να πέσουν στην αγκαλιά του/της συντρόφου τους καταλήγουν σε αυτήν του Μορφέα.