Κορωνοϊός: Καταγράφονται 580.000 νέα κρούσματα την ημέρα. Πάνω από 60 εκατ. στον κόσμο

  • Iatropedia newsroom
κορωνοϊός
Ο κορωνοϊός επελαύνει σε ολόκληρο τον κόσμο και οι αριθμοί είναι εφιαλτικοί. Περισσότερα από 17,2 εκατομμύριο τα ενεργά κρούσματα. Τουλάχιστον 104.000 άνθρωποι δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Ο κορωνοϊός Covid-19 έχει ανιχνευθεί σε περισσότερα από 60 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, από την αρχή της πανδημίας έως τώρα, σύμφωνα με καταμέτρηση των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Μέχρι χθες το βράδυ, 60.014.291 κρούσματα είχαν καταγραφεί σε 191 χώρες και περιοχές του κόσμου από την αρχή της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός. Τουλάχιστον 1.415.258 από τους ασθενείς είχαν χάσει τη ζωή τους.

Σήμερα νωρίς το πρωί, τα παγκόσμια κρούσματα είχαν ήδη ξεπεράσει τα 60,7 εκατομμύρια. Οι νεκροί ήταν ήδη πάνω από 1,426 εκατομμύριο.

Από τα κρούσματα, τα τουλάχιστον 17.262.000 είναι ενεργά. Από τους ασθενείς αυτούς, τουλάχιστον 104.500 νοσηλεύονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση. Οι υπόλοιποι έχουν ήπια έως μέτριας βαρύτητας μορφή της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Συνεχής επιτάχυνση

Η αύξηση του αριθμού των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν εξηγείται παρά εν μέρει από την αύξηση του αριθμού των τεστ που πραγματοποιούνται. Ευρώπη και ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ένα νέο μεγάλο κύμα μολύνσεων.

Η πανδημία που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός επιταχύνεται ασταμάτητα. Χρειάσθηκαν μόλις 17 ημέρες για να φτάσουν τα κρούσματα στα 60 εκατομμύρια από τα 50 εκατ. που ήταν. Από τα 40 έως τα 50 εκατομμύρια όμως είχαν χρειασθεί 21 ημέρες.

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφονταν καθημερινά σχεδόν 580.000 νέα κρούσματα σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, τα μισά σχεδόν από τα παγκόσμια κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες 70 ημέρες.

Ποιες χώρες έχουν πληγεί περισσότερο

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που έχει πλήξει περισσότερο ο νέος κορωνοϊός. Καταγράφουν τουλάχιστον 12,5 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότερους από 260.000 νεκρούς. Στις πέντε χώρες με τα περισσότερα κρούσματα συμπεριλαμβάνονται η Ινδία, η Βραζιλία, η Γαλλία και η Ρωσία.

Όσον αφορά τους θανάτους, οι πέντε χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό είναι οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία, το Μεξικό και η Βρετανία.

Στην Ευρώπη ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 16,2 εκατομμύρια και στη Βόρειο Αμερική τα 15,3 εκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν