Κορωνοϊός: 67χρονος Έλληνας με ταξιδιωτικό ιστορικό σε Ισραήλ και Αίγυπτο το 9ο κρούσμα στη χώρα μας

  • Γιάννα Σουλάκη
κρούσμα
Το 9ο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Πρόκειται για Έλληνα, 67 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, κ. Σωτήρη Τσιόδρα, το 9ο επιβεβαιωμένο κρούσμα που εντοπίστηκε στη χώρα μας είναι Έλληνας ταξιδιώτης που επέστρεψε στη χώρα από το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Ο 67χρονος ασθενής βρίσκεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή ο ασθενής, ώστε να περιοριστούν έγκαιρα και να αποφευχθούν περαιτέρω μεταδόσεις του ιού.

Δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για το νέο κρούσμα

«Ανακοινώνεται το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ»

Να σημειωθεί ότι τα κρούσματα αυτή τη στιγμή στις χώρες τις οποίες είχε ταξιδέψει ο 67χρονος άνδρας είναι 2 στην Αίγυπτο και 18 στο Ισραήλ.