Κέρδισε τη μάχη με τη νευρική ανορεξία- ΦΩΤΟ

  • Iatropedia
Το θέμα μέχρι πρότινος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί και σαν ταμπού. Κανείς δεν μίλαγε κανείς δεν ρωτούσε και ας έβλεπε δίπλα του τη φίλη του, τη σύντροφο του, τη γνωστή του, να χάνει κιλά και να λιώνει σαν το κεράκι. Νευρική ανορεξία. Είναι οργανικό; είναι ψυχολογικό; Οι επιστήμονες προσανατολίζονται προς το δεύτερο. Στο θέμα που θα διαβάσετε παρακάτω, θα δείτε την ιστορία μιας κοπέλας που ενώ έπασχε από νευρική ανορεξία, κατάφερε με απίστευτη δύναμη ψυχής να επανέλθει...

Η Εμα Ονιλ είναι για πολλούς γιατρούς η ζωντανή απόδειξη ότι η νευρική ανορεξία μπορεί να νικηθεί. Αρκεί να υπάρχει θέληση και δύναμη ψυχής. Η Έμα στα 18 της ζύγιζε ακριβώς όπως και ένα κορίτσι 4 ετών. Τα πρώτα σημάδια εμφανίσθηκαν στα 14 της. Τότε άρχισε να μην τρώει να χάνει βάρος και ήταν συνέχεια κλεισμένη στον εαυτό της. Κάποια στιγμή εξομολογείται η ίδια δεν μπορούσε καν να ξαπλώσει στο κρεββάτι της γιατί το δέρμα της είχε γίνει τόσο ευαίσθητο που γέμιζε μώλωπες.

Στα 18 της λοιπόν και ενώ οι γιατροί είχαν χάσει κάθε ελπίδα για ανάκαμψη, η Έμα βρήκε τη δύναμη ψυχής και ξεκίνησε την αντίστροφη πορεία. Άρχισε πάλι να γεύεται τη ζωή και πάλεψε με τον εαυτό της και με την ασθένεια της. Στο πλευρό της ήταν πάντα η οικογένεια της αλλά και οι γιατροί της. Κυρίως ο ψυχοθεραπευτής της και ο θεράπων ιατρός της. Σήμερα στα 22 της είναι πλέον μια φυσιολογική κοπέλα.

Δείτε πως ήταν και πως επανήλθε

ΜΕΤΑ ΠΡΙΝ

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για τη νευρική ανορεξία στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για την παχυσαρκία στην κατηγορία του iatropedia

πρέπει να τρώει κάθε 15 λεπτά, αλλιώς θα πεθάνει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν