Οι βαρύτεροι άνθρωποι στον κόσμο: ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

  • Iatropedia
Μια παράξενη αλλά ενδιαφέρουσα έρευνα για το πόσο ζυγίζουν όλοι οι άνθρωποι στης γης συνολικά, έκαναν Βρετανοί επιστήμονες. Τα αποτελέσματα είναι εξωπραγματικά: Των βάρος όλων των ανθρώπων της γης είναι ίσο με το βάρος 170 αεροπλανοφόρων!!! Συνολικά οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη ζυγίζουν 287.000.000 τόνους. Επειδή οι Βρετανοί, μέτρησαν το βάρος βάση του πληθυσμού που υπήρχε στον πλανήτη το 2005, προσθέστε στο νούμερο που σας γράψαμε επιπλέον 17.000.000 τόνους, γιατί στο μεταξύ ο πληθυσμός έχει αυξηθεί.

H Ελλάδα μια χώρα 10.000.000 ψυχών, βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τον βαρύτερο πληθυσμό, με τα περισσότερα κιλά δηλαδή.

Οι “βαρύτερες” χώρες με τους πιο παχουλούς ανθρώπους, είναι οι:

ΗΠΑ

ΚΟΥΒΕΙΤ

ΚΡΟΑΤΙΑ

ΚΑΤΑΡ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

ΜΠΑΧΡΕΙΝ

ΤΡΊΝΙΝΤΑΝΤ και ΤΟΜΠΑΓΚΟ

και η ΕΛΛΑΔΑ

Οι χώρες με τους πιο “ελαφρούς” και λεπτούς κατοίκους είναι:το Μπαγκλαντές η Σρι Λάνκα, το Βιετνάμ, η Ερυθραία, η Αιθιοπία, το Νεπάλ, η Β. Κορέα κ.α.

Την έρευνα έκαναν οι επιστήμονες από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου. Οι ερευνητές, υπολόγισαν ότι από τους 287 εκατ. τόνους, τα 15 εκατ. αντιστοιχούν στους υπέρβαρους (δείκτης σωματικής μάζας πάνω από 25) και τα 3,5 εκατ. στους παχύσαρκους (δείκτης σωματικής μάζας πάνω από 30). Ο δείκτης σωματικής μάζας (ΒΜΙ) προκύπτει από τη διαίρεση του βάρους ενός ανθρώπου σε κιλά με το τετράγωνο του ύψους του σε μέτρα. Σήμερα πάνω από ένα δισεκατομμύριο κάτοικοι της Γης θεωρούνται υπέρβαροι. Σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες, η αύξηση του πάχους παγκοσμίως μπορεί να έχει την ίδια επίπτωση στο περιβάλλον με ένα δισεκατομμύριο έξτρα κατοίκους.

Η μέση σωματική μάζα -δηλαδή το μέσο βάρος ενός κατοίκου του πλανήτη- διαμορφώνεται σε 62 κιλά, ενώ το ρεκόρ μέσου βάρους ανά κάτοικο έχει η Βόρεια Αμερική με 80,7 κιλά, προφανώς εξαιτίας των πολλών κατοίκων της με βάρος πάνω από το κανονικό. Η Β. Αμερική, αν και έχει μόνο το 6% του παγκόσμιου πληθυσμού, κατέχει το 34% της παγκόσμιας βιομάζας (δηλαδή του συνολικού βάρους των ενηλίκων ανθρώπων του πλανήτη). Αντίθετα, στην Ασία, που έχει το 61% του παγκόσμιου πληθυσμού, αντιστοιχεί μόλις το 13% του παγκόσμιου βάρους.

Στην Ευρώπη, η συνολική ανθρώπινη βιομάζα διαμορφώνεται σε 42,9 εκατ. τόνους και το μέσο βάρος ανά ενήλικο σε 70,8 κιλά. Το ποσοστό των υπέρβαρων είναι 55,6% έναντι 73,9% στη Βόρεια Αμερική και 34,7% του παγκόσμιου μέσου όρου. Οι πιο μικρόσωμοι και αδύνατοι κάτοικοι του πλανήτη ζουν στην Ασία (μέσο βάρος 57,7 κιλά) και στην Αφρική (60,7 κιλά ανά ενήλικο).

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η νέα μελέτη δίνει έμφαση σε μία παράμετρο που έχει υποτιμηθεί ως τώρα: ότι δεν αρκεί να εστιάζει κανείς στην εξέλιξη του πληθυσμού, αλλά πρέπει να συνυπολογίζει και τη βιομάζα (το βάρος), αν θέλει να διαμορφώσει μια πιο πλήρη άποψη για την οικολογική επίπτωση που έχει στο περιβάλλον κάθε βιολογικό είδος, ιδίως το ανθρώπινο.

Όπως τόνισαν οι επιστήμονες, οι ενεργειακές απαιτήσεις κάθε είδους, και των ανθρώπων, δεν εξαρτώνται μόνο από τον αριθμό, αλλά και από τη μέση μάζα κάθε ατόμου του είδους. Όσο πιο μεγάλη είναι η συνολική μάζα ενός είδους, όπως του ανθρώπινου, τόσο μεγαλύτερες είναι οι απαιτήσεις του για κατανάλωση ενέργειας, άρα για κατανάλωση τροφής από την οποία λαμβάνεται αυτή η ενέργεια. Ακόμα και σε συνθήκες ανάπαυσης, ένα μεγαλύτερο σώμα καίει περισσότερη ενέργεια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φθάσει τα 8,9 δισεκατομμύρια. Αν αυτή η αύξηση του πληθυσμού συνδυαστεί με την αύξηση του βάρους του μέσου κατοίκου της Γης, τότε, σύμφωνα με τους ερευνητές, η απειλή για τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος αυξάνεται.

«Αν δεν αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα τον υπερπληθυσμό και το πάχος, οι ελπίδες μας (ως είδος) είναι λιγοστές», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Ίαν Ρόμπερτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

μάθετε τα πάντα για την παχυσαρκία στην κατηγορία του iatropedia

τα παχύσαρκα παιδιά έχουν άσχημε επιδόσεις στο σχολείο

η καισαρική γέννα κάνει τα παιδιά παχύσαρκα όταν φτάσουν 3 ετών

χοντρά και παχύσαρκα τα ελληνόπουλα σε όλη την ευρώπη

πως σχετίζεται η παχυσαρκία με τη μολυσμένη ατμόσφαιρα;

νέες ανακαλύψεις για την παιδική παχυσαρκία