Οι τοπ αιτίες που οι γυναίκες δεν έχουν οργασμό!

  • Iatropedia
Μπορεί οι άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ερωτική τους ζωή να βρίσκουν λύση στα χάπια του έρωτα αλλά για τις γυναίκες που δυσκολεύονται να φτάσουν στον οργασμό, δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει τα σχετικά φάρμακα. Υπολογίζεται ότι μια μια στις δέκα πάσχει από την επονομαζόμενη ανοργασμία. Οι παράγοντες που έχουν ενοχοποιηθεί είναι: ιατρικά αίτια όπως ο διαβήτης, νευρολογικές ασθένειες, ορμονολογικές διαταραχές αλλά και ψυχολογικοί όπως το στρες ή το ιστορικό κακοποίησης

Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 20-30 μπορεί να δυσκολεύονται να έρθουν σε κορύφωση επειδή δεν έχουν εξερευνήσει μόνες τους το σώμα τους, δεν έχουν βρει τους ρυθμούς τους και την ανάλογη στάση που τις βολεύει για να έρθουν σε οργασμό. «

Αντίστοιχα στις γυναίκες άνω των 30 ετών ο οργασμός επιτυγχάνεται πιο εύκολα λόγω τόσο της πείρας που έχουν αποκτήσει πλέον οι γυναίκες, όσο και ότι επιλέγουν πιο κατάλληλους συντρόφους. Παρόλα αυτά υπάρχουν γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα και σε αυτή την ηλικία, αλλά και σε μεγαλύτερη.

Οι τοπ αιτίες

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αίτια της γυναικείας ανοργασμίας μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες:

Οργανικά αίτια. Κάποιες ουσίες φτιάχνουν τη διάθεση αλλά μπορεί να μειώνουν τη λίμπιντο. Έχει βρεθεί ότι ορισμένοι αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης σε συνδυασμό με το αλκοόλ επηρεάζουν το νευρικό σύστημα με συνέπεια οι γυναίκες να μην έχουν οργασμό.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση. “Η κορύφωση έχει να κάνει με το αν έχεις την αυτοπεποίθηση να αφεθείς” σημειώνει η Μάριαν Μπράντον, PhD., μία από τους συγγραφείς του Reclaiming Desire (Διεκδίκησε εκ νέου την επιθυμία).

Ψυχολογικά αίτια. Είναι δυνατό να ευθύνεται π.χ. η κατάθλιψη που μπορεί να προκαλέσει και άλλες σεξουαλικές δυσλειτουργίες,

Τραυματισμένο παρελθόν. Ο φόβος για την ερωτική πράξη και το άγχος για την απόδοση μπορεί να εμποδίσουν την σεξουαλική κορύφωση.

Τα ένοχα αισθήματα “Οι γυναίκες που μεγάλωσαν σε μια οικογένεια όπου η συζήτηση για το σεξ ήταν ταμπού μπορεί να μη νιώθουν ότι δικαιούνται την απόλαυση” αναφέρει χαρακτηριστικά η Πάτι Μπράιτον PhD., συγγραφέας του βιβλίου The Art of Sex Coaching (Η τέχνη της σεξουαλικής συμβουλευτικής).

Η έλλειψη της επικοινωνίας

Ο διάλογος με το έτερο ήμισυ για τα θέλω των γυναικών μπορεί να μειώσουν τις όποιες ενοχές και αναστολές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί πρήζονται τα πόδια μου;

Μήπως να κάνω το αντιγριπικό εμβόλιο και φέτος;

Δείτε το προφίλ των άπιστων! Όλα τα ''συμπτώματα''

Μήπως πονά το πόδι σας από κάτω;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ