Η κιρσοκήλη »σκοτώνει» το σπέρμα! Νέα επέμβαση

  • Iatropedia
Ένα ισχυρό όπλο στη μάχη κατά της υπογονιμότητας των ανδρών διαθέτουν πλέον οι επιστήμονες, καθώς μετά τη λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κιρσοκήλης η ποιότητα του σπέρματος παρουσιάζει βελτίωση που αγγίζει το 90%!

«Η λαπαροσκοπική είναι μια αποτελεσματική, ασφαλής και ανώδυνη επέμβαση η οποία διαρκεί μισή ώρα και ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο από λίγες ώρες μέχρι ένα βράδυ.

Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος και η επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες άμεση, ενώ είναι τεκμηριωμένο ότι η διόρθωση της κιρσοκήλης αναστέλλει την περαιτέρω ορχική βλάβη» υπογραμμίζει ο χειρούργος δρ Αναστάσιος Ξιάρχος.

Ο κ.Αναστάσιος Έξαρχος

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από τις χιλιάδες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις που έγιναν παγκοσμίως τα τελευταία δέκα χρόνια σε υπογόνιμους άνδρες, διαπιστώθηκε τεράστια βελτίωση του σπέρματος μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. «Η βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος μετά τη λαπαροσκοπική διόρθωση της κιρσοκήλης επιβεβαιώνεται και από το σπερματοδιάγραμμα που γίνεται δύο μήνες μετά την επέμβαση» ανέφερε ο κ Έξαρχος. Και συνέχισε: «Η κιρσοκήλη δεν δίνει πάντα συμπτώματα.

Μόλις το 2-10% των πασχόντων νιώθει πόνο στο όσχεο ή στους όρχεις, δυσφορία, ελαφρό πρήξιμο ή αίσθημα βάρους. Νέοι άνδρες ή έφηβοι που έχουν ένα από τα παραπάνω συμπτώματα θα πρέπει άμεσα να εξετάζονται από γιατρό».

Τις περισσότερες φορές, η κιρσοκήλη ανακαλύπτεται τυχαία, όταν ο άνδρας δυσκολεύεται να τεκνοποιήσει ή όταν αισθάνεται επίμονο, ήπιο πόνο στους όρχεις.

Όπως επισημαίνει ο κ.Έξαρχος στο 90 % των πασχόντων η κιρσοκήλη εμφανίζεται στον αριστερό όρχι και περίπου στο 10% στον δεξιό.

Πάντως, όσο μικρότερη είναι η ηλικία στην οποία αντιμετωπίζεται η κιρσοκήλη τόσο πιθανότερη είναι η αποκατάσταση της σπερματογένεσης.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, θα πρέπει να γίνεται σε κάθε υπογόνιμο άνδρα με κιρσοκήλη όλος ο βασικός έλεγχος της υπογονιμότητας, που θα περιλαμβάνει πλήρη, λεπτομερή φυσική εξέταση, γενική αίματος, έλεγχο ηπατικής βιοχημείας και νεφρικής λειτουργίας, γλυκόζη, έλεγχο LH, FSH, τεστοστερόνης, προλακτίνης, έλεγχο θυρεοειδούς και ενδεχομένως GnRHtest.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άνθρακες τα χάλκινα βραχιόλια για την αρθρίτιδα!

Η πόλη ''τρώει'' τα παιδιά της!

Γράμμα ευγνωμοσύνης σε ένα μαιευτήρα!

Σεξ μετά το έμφραγμα: Πότε να μπείτε στο παιχνίδι