Γιατί οι γυναίκες δεν αρρωσταίνουν;

  • Iatropedia
Τα πράγματα είναι απλά. Κάνε ό,τι κάνουν! Οι γυναίκες δεν αρρωσταίνουν γιατί ακολουθούν τα παρακάτω!

1. Καλός αερισμός των χώρων που ζούμε

Η κοινή λογική λέει ότι η παραμονή μας σε εσωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει ζέστη διευκολύνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα στην άμυνα του, εναντίων των μικροβίων και των ιών, από το να είμαστε έξω στο κρύο. Το πρόβλημα όμως είναι, ότι μέσα στο σπίτι είμαστε σε στενή και συνεχή επαφή με άλλους ανθρώπους – και τα μικρόβια τους.

2.Καλή διατροφή, χαλάρωση και βαθύς ύπνος

Υπάρχουν ένα τρισεκατομμύριο λόγοι για τους οποίους ένας κάλος ύπνος, η χαλάρωση και η καλή διατροφή (φρούτα, πρωτεΐνες και πολλά υγρά) δίνουν στον οργανισμό μας όλα εκείνα τα εφόδια για να πολεμήσει τα μικρόβια και τους ιούς.

3. Καθαρισμός των χεριών κυρίως μετά τον βήχα

Το κρύωμα και η γρίπη μπορεί να εξαπλωθούν πολύ εύκολα μέσω της αφής – ειδικά από τις σκληρές επιφάνειες όπως τα κάγκελα στις σκάλες και τα πόμολα, όπου οι ιοί μπορούν να επιβιώσουν για δύο έως οκτώ ώρες. Κρατήστε τα δάχτυλά σας μακριά από τα μάτια, τη μύτη και το στόμα όσο το δυνατόν περισσότερο, και φροντίστε να πλένεται τα χέρια σας συχνά.Όταν είστε εκτός σπιτιού, σκουπίζετε τα χέρια σας με απολυμαντικά( είναι καλή εναλλακτική λύση). Για την περαιτέρω μείωση της εξάπλωσης των μικροβίων, βήχετε ή φτερνίζεστε , σε χαρτομάντιλο ή στον αγκώνα σας – όχι τα χέρια σας – και αν ξεχάσετε, κάνετε χρήση gel απολυμαντικού.

4.Εμβόλιο γρίπης σε αυτούς που το χρειάζονται

Σίγουρα θα βοηθήσει όλες εκείνες τις κατηγορίες των ανθρώπων που έχουν σαφή ένδειξη να εμβολιαστούν. Παραδείγματος χάριν τα μικρά παιδιά ,οι ηλικιωμένοι τα άτομα ανοσοκατασταλμένα κα. Σε κάθε περίπτωση δε πρέπει να απευθυνθείτε στον οικογενειακό σας ιατρό.

Δείτε επίσης:

Δεν μπορείς να κοιμηθείς; Έχεις αϋπνία;

Πόσες φορές πλένετε τα χέρια σας την ημέρα;

Σας τρέχουν τα σάλια στον ύπνο;

Μικρόβια στις δημόσιες τουαλέτες

Ροχαλητό: Τί είναι ακριβώς; Κινδυνεύουμε από αυτό;

Διαβάστε περισσότερα για τη γρίπη

Χρειάζομαι το εμβόλιο της γρίπης και φέτος;