Γιατί δε χάνετε κιλά; Όλοι οι λόγοι

  • Iatropedia
Η αύξηση του σωματικού βάρους συμβαίνει, όταν καταναλώνεται τρόφιμα με θερμίδες ή έχετε μειώσει την άσκηση. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι φαίνεται να παίρνουν βάρος, ακόμα και όταν τρώνε και ασκούνται το ίδιο όπως πάντα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Λίγος ύπνος

Εάν δεν κοιμάστε αρκετά, έχετε περισσότερες πιθανότητες αργά τη νύχτα να αρχίσετε το τσιμπολόγημα με αποτέλεσμα να παίρνετε κιλά.

.

Έντονο άγχος

Η κορτιζόλη, η λεγόμενη «ορμόνη του στρες», μπορεί να αυξήσει τα κιλά στο σώμα αφού αυξάνει την όρεξη.

Μια παρενέργεια πολλών αντικαταθλιπτικών φαρμάκων είναι η αύξηση βάρους. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν αύξηση του σωματικού βάρους μετά τη φαρμακευτική αγωγή καθώς τότε μπορεί να αισθάνονται καλύτερα και να έχουν μια καλύτερη όρεξη.

Ορισμένα στεροειδή φάρμακα είναι γνωστό ότι προκαλούν αύξηση του βάρους λόγω κατακράτησης υγρών.

Το ποσό της αύξησης του βάρους εξαρτάται τόσο από τη δόση του φαρμάκου όσο και το χρονικό διάστημα που έχει ληφθεί.

Άλλα συνταγογραφούμενα φάρμακα που μπορεί επίσης να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους περιλαμβάνουν ψυχωσικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία διαταραχών όπως η σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή, καθώς και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση των σπασμών, ημικρανίες, ο διαβήτης και η υπέρταση.

Υπολειτουργία του θυρεοειδούς

Τα συμπτώματα της υπολειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα περιλαμβάνουν κόπωση, αίσθημα κρύου και αύξηση βάρους.

Επίσης οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να αποκτήσουν κάποιο βάρος κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης για διάφορους λόγους. Η γήρανση επιβραδύνει τον μεταβολισμό, οπότε η αύξηση βάρους είναι πιθανό, αν τις διατροφικές σας συνήθειες παραμένουν ίδιες.

πηγήhttp://www.emedicinehealth.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι μπορείτε να πάθετε από τα παραπανίσια κιλά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν