Φάτε μεσογειακά για καλό σεξ!

  • Iatropedia
Μπορεί η μεσογειακή διατροφή να αποτελεί προστάτη της υγεία μας αλλά φαίνεται πως συμβάλει αποτελεσματικά και στις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών. Επιστημονική μελέτη που πραγματοποίησε το Ουρολογικό Ινστιτούτο της Μαδρίτης, σε άνδρες με διαταραχές στύσης, απέδειξε ότι η κατανάλωση ελαιόλαδου μαζί με λυκοπένιο, το οποίο βρίσκεται στις ντομάτες, κάνει τους άνδρες ταύρους στο ...σεξ.

Αναλυτικότερα κατά την διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε πεντακόσιους άνδρες άνω των 50 ετών, χορηγήθηκαν ημερησίως για τρεις μήνες 20cc εξαιρετικό παρθένο ελαιολάδο αναμιγμένου με 8 mg λυκοπενίου και απεδείχθει μια βελτίωση της στύσης σε ποσοστό που άγγιζε το 50% των ασθενών.

Όπως ανέφερε ο Δρ Juan Carlos Ruiz de la Red, Ουρολόγος και Διευθυντής του Ουρολογικού Ινστιτούτου Μαδρίτης, “η εξήγηση είναι πολύ απλή, καθώς διαπιστώθηκε ότι το λυκοπένιο μια αντιοξειδωτική ένωση που συντατάται κυρίως στις ντομάτες σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο επιτυγχάνει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του πέους, κι επομένως της στύσης”.

Παράλληλα το ελαιόλαδο αποτελεί μια πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων ενώ έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι συμβάλει στην μείωση των φλεγμονών και της κακής χοληστερίνης που φράζει τα αγγεία.

Το λάδι επίσης έχει και ηρεμιστικές αντί- στρες ιδιότητες αφού απελευθερώνει ουσίες όπως η ντοπαμίνη που είναι διεγερτικές και αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις για καλό σεξ.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι τα καντήλια στις εκκλησίες καίνε λαδάκι και όχι κάποια άλλη ουσία αφού τα αρώματα του εκχυλίζουν σεροτονομιμητικές ουσίες που ερεθίζουν τη φαντασία και χαλαρώνουν τους μύες.

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο μάστιγα για τους άνδρες κυρίως εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής και του άγχους. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 άνδρες παρουσιάζουν το πρόβλημα είτε παροδικά είτε μόνιμα ενώ μελέτη Ελλήνων επιστημόνων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου απέδειξε πώς σχεδόν οι μισοί άνδρες άνω των 40 θα εμφανίσουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας έστω και μία φορά στη ζωή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φρένο… στους βιαστικούς του σεξ! Βρέθηκε η θεραπεία

Ποια φθινοπωρινά φρούτα αδυνατίζουν

Η γυναίκα ραπουνζέλ! Βίντεο

Οι νότες γιατρεύουν την καρδιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν