Αιμορροΐδες: μάθετε τι τις προκαλεί!

  • Iatropedia
Οι αιμορροΐδες προκαλούν, ανάλογα με το μέγεθος τους και την περίοδο ερεθισμού τους, συμπτώματα όπως ο τοπικός κνησμός, ο τοπικός πόνος, η δυσκολία στην αφόδευση, μικρές αιμορραγίες και γενικότερα δυσανεξία και δυσφορία στην περιπρωκτική περιοχή, που μπορεί ακόμα και να διαταράξει την καθημερινότητά μας.

Οι συνηθέστερες αιτίες που τις προκαλούν είναι:

Η Δυσκοιλιότητα

Αν έχετε συχνά σκληρά και ξηρά κόπρανα, μπορεί να χρειαστεί να καθίσετε στην τουαλέτα για αφόδευση, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό αυξάνει την πίεση στις φλέβες του ορθού και του πρωκτού που μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα και φλεγμονή.

Η Εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πολλές γυναίκες είναι περισσότερο επιρρεπείς στην ανάπτυξη των αιμορροΐδων.

Η παχυσαρκία

Οι συνθήκες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της παχυσαρκίας, αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο των αιμορροΐδων.

Το Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου είναι μια πολύ συνηθισμένη γαστρεντερική διαταραχή η οποία, δεν είναι γενικά σοβαρή, αλλά είναι πολύ δυσάρεστη. Τα τυπικά συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου περιλαμβάνουν κοιλιακό πόνο, φούσκωμα, δυσκοιλιότητα, και διάρροια αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης των αιμορροΐδων

Η Νόσος του Crohn

Η νόσος του Crohn, μια μορφή φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί χρόνια φλεγμονή του γαστρεντερικού σωλήνα. Τυπικά συμπτώματα της νόσου του Crohn περιλαμβάνουν κοιλιακό πόνο και οίδημα και συχνά επεισόδια διάρροιας, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης αιμορροΐδων.

Η ελκώδης κολίτιδα

Η ελκώδης κολίτιδα είναι ένα άλλο είδος της φλεγμονώδουςνόσου του εντέρου, είναι μια χρόνια νόσος, που προκαλεί φλεγμονή του παχέος εντέρου ή του ορθού. Τα τυπικά συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στην κοιλιά, σπασμό κοιλιακό κατά τη διάρκεια της κινητικότητας του εντέρου, και αιματηρή διάρροια.

Οι παραπάνω παθολογικές καταστάσεις αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης των αιμορροΐδων .Η αντιμετώπιση του πρωτογενούς αιτίου θεραπεύει σε μεγάλο βαθμό και τις αιμορροΐδες

Δείτε επίσης:

Περισσότερα για τιςαιμορροΐδες

Περισσότερα για την ελκώδη κολίτιδα

Περισσότερα για την παχυσαρκία

Περισσότερα για την εγκυμοσύνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν