Δείτε τι να τρώτε μετά τα 40!

  • Iatropedia
Μπορεί τα 40 να είναι για τους επιστήμονες τα νέα 30 αλλά αν θέλετε να παραμείνετε για νέοι θα πρέπει να προσέξετε πολύ τι τρώτε. Και αυτό γιατί όσο περνούν τα χρόνια η απώλεια βάρους γίνεται περισσότερη δύσκολη.

Δείτε τι πρέπει να τρώτε μετά τα 40

Νερό και πάλι νερό

Μετά τα 40 οι ειδικοί προτείνουν να πίνετε νερό και πάλι νερό και να αποφεύγετε τα αναψυκτικά τα οποία λόγω του φωσφορικού οξύ που περιέχουν συμβάλλουν στην δημιουργία της οστεοπόρωσης. Επίσης το νερό θα συμβάλλει στην καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας πράγμα το οποίο σημαίνει ότι έτσι θα προλαβαίνετε και τις ρυτίδες.

Καυτές καυτές πιπερίες

Νεότερες μελέτες τεκμηρίωσαν ότι η κατανάλωση καυτερών πιπεριών κατεβάζει τα επίπεδα της ινσουλίνης, της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.

Σολομός

Επιβάλλεται οι γυναίκες μετά τα 40 να τρώνε σολομό αφού όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι περιέχει ω 3 λιπάρα , πρωτείνη, συστατικά που βοηθούν τη διατήρηση της νεανικότητας του δέρματος

Λιναρόσπορος

Όλο και περισσότερες έρευνες καταδεικνύουν την αξία του λιοναρόσπορου αφού βρέθηκε ότι είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, αλλά και σε ενυδατικές

Καρύδια

Μια χούφτα καρύδια έχουν Ω-3 λιπαρά τα οποία μεταξύ άλλων ωφελούν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

http://www.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες τροφές κάνουν καλό στην καρδιά;