Δείτε πως θα αποκτήσετε λαμπερή επιδερμίδα!

  • Iatropedia
Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην επιθυμεί το δέρμα της να είναι λαμπερό και γεμάτο ζωντάνια. Δείτε πως μπορείτε να το καταφέρετε χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

Νερό πολύ νερό

Η κατανάλωση δυο λίτρων την ημέρα νερού είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το δέρμα σας σε φόρμα.

Και αυτό γιατί μπορεί να διατηρείσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο – και να κάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες λιγότερο αισθητές.

Φάτε τρόφιμα με σελήνιο

Το ασελήνιο προστατεύει το δέρμα από τα κύτταρα που συγκεντρώνουν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίεςπροκαλούν τα σημάδια της γήρανσης.

Το σελήνιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Μπορείτε να λαμβάνετε από τα καρύδια, τα μανιτάρια, τις γαρίδες, το αρνί, και τα ψάρια όπως το λυθρίνι, ο μπακαλιάρος,ο τόνος και ο σολομός.

Τα αντιοξειδωτικά μπορείτε να τα βρείτε στα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, όπως τα μούρα, οι ντομάτες, τα βερίκοκα, τα παντζάρια, το σπανάκι, οι γλυκοπατάτες, τα μανταρίνια, οι πιπεριές, και τα φασόλια.

Η βιταμίνη Α ''αναγεννά'' το δέρμα

Καμία γυναίκα δεν θέλει το ξηρό δέρμα.

Για το λόγο αυτό βάλτε στο πιάτο σας ένα πορτοκάλι, καρότο, ή φέτα πεπόνι τα οοπία είναι πλούσια σεβιταμίνη Α η οποία έχει την ιδιότητα να '' αναγεννά'' το δέρμα.

Βιταμίνη C

Ο ήλιος μπορεί να είναι σκληρός γαι τοδέρμα σας. Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του.

Για το λόγο αυτό καταναλώστεκόκκινες πιπεριές, εσπεριδοειδή, παπάγια, ακτινίδια, μπρόκολο, χόρτα, και λαχανάκια Βρυξελλών τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη C

πηγή: http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έξι συνήθειες που γερνούν το δέρμα!