Διαβάστε ποιες πολιτείες στις ΗΠΑ μαστίζονται από Διαβήτη

  • Iatropedia
Το έχουμε γράψει, ο τρόπος ζωής και η διατροφή στο Δυτικό κόσμο, είναι παράγοντες που ευνοούν τον Διαβήτη. Η χώρα που αντιπροσωπεύει τον δυτικό τρόπο ζωής, και διατροφής είναι φυσικά οι ΗΠΑ. Διαβάστε τι αύξηση έχει υπάρξει στης Ηνωμένες Πολιτείες και σε ποιες από τις Πολιτείες οι άνθρωποι μαστίζονται από το σάκχαρο...

Τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι επιστήμονες των Ομοσπονδιακών κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, είναι τρομακτικά. Ο Διαβήτης στην κυριολεξία σαρώνει τις ΗΠΑ, από τη μια άκρη στην άλλη. Για παράδειγμα οι ενήλικες που παρουσίασαν διαβήτη στις ΗΠΑ ξεπερνούν το 50%, ενώ σε κάποιες περιοχές αγγίζουν και το απόλυτο 100%.

Η μεγαλύτερη αύξηση (στην πραγματικότητα πρόκειται για έκρηξη) παρουσιάζεται στην Οκλαχόμα (+226%) στην Τζόρτζια (+145%) και στην Αλαμπάμα (+140%). Τεράστια αύξηση παρουσιάστηκε και στο Κεντάκι (+158%) αλλά και στην Ουάσιγκτον (+135%). Το ανησυχητικό είναι ότι μόλις πριν από λίγα χρόνια η αύξηση και στις 50 πολιτείες δεν ξεπερνούσε το 6%.

Η δρ Ανν Ολμπράιτ, διευθύντρια του τμήματος Σακχαρώδους Διαβήτη των Ομοσπονδιακών Κέντρων τόνισε: “Το ποσοστό αυτό θα συνεχίζει να αυξάνεται, αν δεν υπάρξει αποτελεσματική πολιτική για μεγαλύτερη πρόληψη εναντίον του διαβήτη και της παχυσαρκίας, που συχνά αποτελεί την αιτία εμφάνισης της νόσου -διαβήτη τύπου 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για τον διαβήτη και το σάκχαρο στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

10 πράγματα που δεν ξέρετε για την επικινδυνότητα του διαβήτη

παγκόσμια ημέρα διαβήτη- γιατί το Ζάππειο θα γίνει μπλε

κάθε 10 δευτερόλεπτα 4 άνθρωποι εμφανίζουν διαβήτη