Διαβάστε ποια είναι τα οφέλη του… αυνανισμού- δεν θα τυφλωθείτε!

  • Iatropedia
Παλιότερα όταν κάποιος ήθελε να κάνει πλάκα, έλεγε ότι ο αυνανισμός τυφλώνει, ή ο αυνανισμός κουφαίνει. Ήταν ένας αστικός μύθος που επιβίωσε μέσα στα χρόνια και με το πέρασμα των αιώνων, έφτασε σήμερα να γίνει αστείο. Και μιλάμε για πραγματικό αστείο, αφού δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο αυνανισμός ούτε τυφλώνει, ούτε κουφαίνει. Το αντίθετο έχει πολλά οφέλη. Διαβάστε μερικά...

Συγκεντρώσαμε κάποιες διαπιστώσεις επιστημονικών ερευνών σχετικά με τα οφέλη του αυνανισμού και σας τις παρουσιάζουμε.

Ο συχνός αυνανισμός (δηλαδή 3-5 φορές την εβδομάδα), ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, αφού οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως η όλη διαδικασία, αλλά κυρίως η φάση της εκσπερμάτωσης, αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης. Η κορτιζόλη είναι μια σημαντική ορμόνη η δράση της οποίας έχει ανοσοκατασταλτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα

Ο συχνός αυνανισμός έχει αποδειχτεί ότι μειώνει κατά πολύ την πιθανότητα στους άνδρες να νοσήσουν από καρκίνο του προστάτη. Σχετική έρευνα μάλιστα του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, έδειξε μάλιστα ότι ο κίνδυνος εμφάνισης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου, μειώνεται κατά 33%.

Η διαδικασία του αυνανισμού είναι σχεδόν σαν το σεξ. (εντάξει μην τα παραλέμε, αλλά επί τοις ουσίας, ομοιάζουν). Όπως λοιπόν κατά τη διάρκεια του σεξ, από τον εγκέφαλο απελευθερώνονται ορμόνες σαν την ντοπαμίνη και την οξιτοκίνη, οι οποίες είναι ορμόνες που επηρεάζουν θετικότατα την ψυχολογία μας, διώχνουν την κατάθλιψη και μας “ανεβάζουν” τη διάθεση. Οι ίδιες ορμόνες απελευθερώνονται και κατά τη διάρκεια ενός αυνανισμού.

Ιδιαίτερα σημαντικός αποδεικνύεται για τους άνδρες, αφού έχει αποδειχτεί πως βοηθάει τον άνδρα κατά τη διάρκεια του σεξ, να ελέγχει όσο μπορεί την εκσπερμάτωση του.

Τέλος με τον αυνανισμό έχει αποδειχτεί ότι τα διάφορα όργανα του ανδρικού μορίου δεν ατονούν, αφού και οι μύες “γυμνάζονται” και δεν χαλαρώνουν ποτέ με αποτέλεσμα να καταπολεμούνται φαινόμενα στυτικής δυσλειτουργίας και ακράτειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν