Δέκα λόγοι υγείας για να κάνετε γυμναστική!

  • Iatropedia
Νους υγιής εν σώματι υγιεί έλεγαν οι Αρχαίοι πρόγονοι και τελικά επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν καθημερινά τα πολλαπλά οφέλη που έχει για τον οργανισμό.

Που κάνει καλό όμως η γυμναστική;

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες τα οφέλη της γυμναστικής είναι πολλά μεταξύ των οποίων:

αλλάζει την δομή του εγκεφάλου, διεγείροντας την παραγωγή νέων νευρικών κυττάρων και των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ροής του οξυγόνου στα εγκεφαλικά κύτταρα, και την βελτίωση της ικανότητας να διαχειριζόμαστε το άγχος μας, άρα να βελτιώνουμε το επίπεδο της ζωής μας.

βοηθάει να κοιμόμαστε καλύτερα, γιατί απελευθερώνονται ορμόνες που μας χαλαρώνουν, αλλά όχι όταν γίνεται αργά γιατί σκοπός της είναι να χαρίσει ενέργεια. Προτιμήστε να κάνετε γυμναστική το πρωί ή το απόγευμα ή τουλάχιστον να αφήνετε να περάσουν περίπου τρεις ώρες μέχρι να πάτε για ύπνο

Αποκτάμαι καλύτερη ισορροπία και στάση σώματος, έχουμε καλύτερη ευθυγράμμιση, συντονισμό κινήσεων, στάση σώματος και τέλεια ισορροπία.

Έχουμε μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, γιατί βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία. διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα, με αποτέλεσμα, μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών επεισοδίων και εγκεφαλικού.

Μας βοηθά να χάσουμε βάρος γιατί επιτρέπει στο σώμα σας να κάψει λίπος με την αύξηση του καρδιακού ρυθμού μας.

Μας βοηθά να χάσουμε τα «περιττά κιλά» της εγκυμοσύνης.

Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα με αποτέλεσμα να παραμένουμε υγιείς, βελτιώνοντας την αρτηριακή πίεση, μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα.

Βελτιώνει τη διάθεσή μας γιατί κατά την άσκηση απελευθερώνονται ορμόνες «ευτυχίας» οι ενδορφίνες, που έχουν την δυνατότητα να καταπολεμούν την κατάθλιψη, να μειώνουν το stress και την μελαγχολία.

Αυξάνουμε την ενέργειά μας, γιατί με την γυμναστική το οξυγόνο μεταφέρεται ακόμη και στα πιο μακρινά σημεία του σώματος κι όσο περισσότερο οξυγόνο μεταφέρεται παντού, τόσο περισσότερη ενέργεια αισθανόμαστε.

Γνωρίζουμε νέους ανθρώπους και δημιουργούμε νέους φίλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν