Χρειαζόταν καινούργιο αυτί – Οι γιατροί ανέπτυξαν ένα στο… χέρι της! [vid]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
καινούργιο αυτί
Πριν από δύο χρόνια η Αμερικανίδα Shamika Burrage, υπάλληλος εφοδιασμού στον αμερικανικό στρατό, επέστρεφε στη θέση της στο Τέξας μετά από οικογενειακή επίσκεψη στο Μισισιπί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στρατού. Στον δρόμο έπαθε ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητο. Εκτοξεύτηκε από το όχημα και υπέστη τραυματισμούς στο κεφάλι, κατάγματα σπονδυλικής συμπίεσης στην μέση και πλήρη απώλεια του αριστερού της αυτιού. Αλλά επέζησε.

Καθώς η 21χρονη σήμερα προχωρούσε την φυσική της αποκατάσταση, παρέμεινε αυτοσυγκεντρωμένη στην εξωτερική της εμφάνιση, ειδικά στο πρόσωπο. «Δεν αισθάνθηκα άνετα με τον τρόπο που φαινόταν, οπότε ο γιατρός μου με παρέπεμψε για πλαστική χειρουργική», δήλωσε η ίδια.

Ο χειρουργός υπολοχαγός Owen Johnson III, επικεφαλής πλαστικής και αναμορφωτικής χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Στρατού William Beaumont του Τέξας, της πρότεινε να φτιάξουν ένα καινούργιο αυτί, χρησιμοποιώντας χόνδρο από τα πλευρά της και στη συνέχεια να το βάλουν κάτω από το δέρμα του βραχίονά της, για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να σχηματίσει νέα αιμοφόρα αγγεία.

«Ήταν 19 ετών και υγιής και είχε όλη της τη ζωή μπροστά της», δήλωσε ο δρ. Johnson. «Γιατί να πρέπει να μείνει με ένα τεχνητό αυτί για το υπόλοιπο της ζωής της;»

Αν και λίγο φοβισμένη, η Burrage συμφώνησε.

Η διαδικασία ήταν κάτι που για πρώτη φορά γινόταν στον αμερικανικό στρατό. Αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί φυσικά σε άλλα άτομα, αλλά ποτέ πριν για κάποιον εν ενεργεία Αμερικανό στρατιώτη.

Η Burrage δεν έχασε καθόλου την ακοή της κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και, αν όλα πάνε καλά κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, θα έχει επίσης αίσθηση στο ανακατασκευασμένο αυτί της. Ο δρ. Johnson θα χρησιμοποιήσει επίσης το δέρμα από τον βραχίονα της Burrage, για να καλύψει μια ουλή στο αριστερό μέρος της γνάθου της.

http://time.com