Αντέχετε; 28χρονος έβγαλε ένα “κέρατο” στο νύχι του χεριού! Τι είπαν οι ειδικοί που το είδαν

  • Iatropedia newsroom
νύχι
Για ελάχιστα πράγματα μπορούμε να πούμε πια ότι “αυτό δεν ξανάγινε”! Μόλις δείτε την περίπτωση αυτού του 28χρονου, θα μπορείτε να το πείτε και με σιγουριά κιόλας, αφού πρόκειται για πρώτη και μοναδική στα ιατρικά χρονικά.

Και δεν θα είστε οι μόνοι που θα μείνετε άφωνοι (και λίγο σοκαρισμένοι), αφού το ίδιο έπαθαν και οι γιατροί και χειρουργοί που τον είδαν.

Σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Surgery Open, οι γιατροί εξήγησαν ότι πρόκειται για μια “εξαιρετικά σπάνια” και “μοναδική περίπτωση” διπλού νυχιού στο μεσαίο δάχτυλο ενός 28χρονου άνδρα στο Πακιστάν.

Ο νεαρός πήγε σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Bahawalpur με παράπονα για μια περίεργη ανάπτυξη στο νύχι του, που του προκαλούσε κάποια δυσφορία. Μια ακτινογραφία του χεριού του δεν έδειξε κάτι ασυνήθιστο και ο ίδιος δεν ανέφερε κάποιο προηγούμενο τραύμα ή μόλυνση στο δάχτυλό του. Δεν υπήρχε επίσης οικογενειακό ιστορικό τέτοιου προβλήματος.

νύχι

Κατά την περαιτέρω επιθεώρηση, το εξόγκωμα, που έμοιαζε με μικρό κέρατο, ήταν αδιαχώριστο από το υπόλοιπο νύχι και αποτελείτο από κερατίνη, δηλαδή την ίδια ουσία που υπάρχει στα νύχια και το δέρμα όλων μας.

Αυτό σήμαινε ότι αυτό το “κέρατο” ήταν στην πραγματικότητα μια σπάνια περίπτωση διπλού νυχιού.

Ένα διπλό νύχι στο μεσαίο δάχτυλο του χεριού είναι σχεδόν άγνωστο στον ιατρικό κόσμο. Τα διπλά νύχια στα δάχτυλα των ποδιών έχουν αναφερθεί στο παρελθόν σε ιατρικές αναφορές τουλάχιστον τέσσερις φορές. Οι ερευνητές σημειώνουν ότι είναι πιθανώς πολύ πιο συνηθισμένο φαινόμενο, αλλά οι ασθενείς σπάνια το αναφέρουν επειδή ντρέπονται, ή δεν τους πονάει, ή απλά δεν του δίνουν σημασία.

νύχι

“Οι περισσότερες περιπτώσεις εντοπίζονται τυχαία και μόνο λίγοι ασθενείς ζητούν βοήθεια επειδή έχουν δυσφορία και πόνο ή για αισθητικούς λόγους”, εξηγούν οι συγγραφείς του άρθρου.

Η λύση για το προβληματικό νύχι του 28χρονου ήταν να αφαιρέσουν χειρουργικά το “κέρατο” από το υπόλοιπο νύχι (εικόνα παρακάτω). Αυτό έγινε με τοπική αναισθησία και το κέρατο βρέθηκε να έχει μήκος περίπου 1 εκατοστό.

Η επέμβαση πήγε καλά και ο 28χρονος ήταν μια χαρά μετά από μια εβδομάδα.

νύχι

Πηγή: https://www.iflscience.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρωνυχίδα: Πώς την αφαιρούμε χωρίς πόνο και επιπλέον τραυματισμό

Αν δείτε αυτό στα νύχια σας, πρέπει να ελέγξετε τον θυρεοειδή σας

Τι να κάνετε αν σπάσει το νύχι σας