29ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο: Η Roche Diagnostics παρουσίασε καινοτόμες λύσεις 

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Roche Diagnostics παρουσίασε τα νέα της τεχνολογικά επιτεύγματα και τις καινοτόμες λύσεις που προσφέρει η εταιρεία στον τομέα της Αιματολογίας και της Αιμόστασης, στο πλαίσιο του 29ου Πανελλήνιου Αιματολογικού Συνεδρίου. Το Συνέδριο διοργανώθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη από την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών Υγείας από τις σχετικές ειδικότητες.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε και τη δορυφορική διάλεξη με θέμα «Τραύμα & Διαταραχές Αιμόστασης – Παθοφυσιολογία & Αντιμετώπιση», η οποία πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της Roche Diagnostics Hellas.

Η κεντρική ομιλήτρια της διάλεξης κ. Ευφροσύνη Νομικού, Αιματολόγος και Διευθύντρια Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ιπποκράτειο», στην ομιλία της τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η κατανόηση της παθοφυσιολογίας των διαταραχών της αιμόστασης των τραυματιών είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς καθορίζει τις θεραπευτικές στρατηγικές.

Παράλληλα, το Τμήμα Specialty Testing Solutions της Roche Diagnostics συμμετείχε στο συνέδριο με εκθεσιακό stand, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν ψηφιακά, με τη βοήθεια οθόνης αφής, στους νέους αναλυτές πήξης/αιμόστασης της Roche cobas® t 511 και cobas® t 711 μέσω διαδραστικού υλικού (e-poster) και να ενημερωθούν για τις καινοτόμες λύσεις της εταιρίας στην Αιματολογία και την Αιμόσταση, καθώς και στην ψηφιακή απεικόνιση των παρασκευασμάτων αίματος, μέσω οπτικού υλικού.

Εκτός από την ψηφιακή περιήγηση, οι επισκέπτες του stand είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον αναλυτή αιμόστασης cobas® t 511 και να ξεναγηθούν στις λειτουργίες και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του, μεταξύ των οποίων, η βελτιωμένη ισχύς επεξεργασίας και ο μειωμένος χρόνος απασχόλησης των χειριστών, για εργαστήρια αιμόστασης μεσαίου έως υψηλού όγκου. Στα κυριότερα χαρακτηριστικά των αναλυτών cobas® t 511 & t 711 συμπεριλαμβάνονται η συνδεσιμότητα, η αυτοματοποιημένη ανασύσταση των αντιδραστηρίων και η βελτιωμένη διαχείριση αντιδραστηρίων και δειγμάτων, η οποία θα παρέχει στα εργαστήρια βελτιωμένη ροή εργασιών και αποτελεσματική λειτουργία.

Επιπρόσθετα, έντυπο υλικό διατέθηκε σχετικά με τις εξειδικευμένες αιματολογικές παραμέτρους των αυτόματων αιματολογικών αναλυτών που αντιπροσωπεύει η εταιρεία, παρουσιάζοντας την αποδεδειγμένη κλινική αξία των συγκεκριμένων παραμέτρων.