Tips για να ακούτε καλύτερα

  • Iatropedia
Το πιο παραμελημένο όργανο είναι τα αυτιά. Χωρίς να το θέλετε κάνετε κάποια πράγματα τα οποία είναι δυνατόν, να βάλουν σε κίνδυνο την ακοή σας. Δείτε τι να κάνετε για να ακούτε καλύτερα.

Χαμηλώστε την ένταση

Όταν ακούτε δυνατά τη μουσική τα τριχίδια που βρίσκονται στο εσωτερικό του αυτιού μπορεί να υποστούν βλάβη. Καλό είναι να χαμηλώνετε την ένταση ή να φοράτε ωτοασπίδες ή ακουστικά κεφαλής.

Προσοχή στους τραυματισμούς

Αν ασχολείστε με την πάλη καλό είναι να λαμβάνετε μέτρα για την προστασία τους ώστε να μη δημιουργείται αιμάτωμα μέσα στο αυτί.

Μη βάζετε σκουλαρίκι στον χόνδρο

Το piercing στον χόνδρο μπορεί να είναι μόδα αλλά εγκυμονεί κινδύνους αφού μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές στην περιοχή αυτή.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι μόλις διαπιστώσετε ότι η περιοχή έχει κοκκινίσει να αφαιρέσετε το σκουλαρίκι και να επισκεφθείτε τον ειδικό γιατρό.

Πως τα καθαρίζετε

Το μάτι σας δεκατέσσερα θα πρέπει να έχετε αν καθαρίζετε τα αυτιά σας με μπατονέτα ή με άλλα αιχμηρά αντικείμενα αφού είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει τραύμα ή φλεγμονή.

Όταν κάτι δεν πάει καλά

Στην περίπτωση που παρατηρείστε οποιαδήποτε αλλαγή στην ακοή σας καλό είναι να επισκεφτείτε άμεσα τον θεράποντα ιατρό σας. Να θυμάστε ότι όσο πιο γρ΄γηρα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα τόσο στο καλύτερο σας .

Χωρίς λόγο και αιτία βάζετε σταγόνες

Η τοποθέτηση σταγόνων στα αυτιά χωρίς να έχει εξετάσει ο γιατρός σας το τύμπανο.

Για παράδειγμα, αν πάσχετε από ωτίτιδα το τύμπανο μπορεί να είναι διάτρητο, με αποτέλεσμα οι σταγόνες να βλάψουν ακόμη και την ακοή σας.

http://www.forbes.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμβουλές υγείας για να ανακουφιστείτε από τη φαρυγγίτιδα